Δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Αστακός» η Αθήνα – Ελικόπτερο και drones από την ΕΛΑΣ
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Αστακός» η Αθήνα – Ελικόπτερο και drones από την ΕΛΑΣ

SHARE THIS

Η Τροχαία ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες

Ενδεικτικό παράδειγμα του πότε λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός είναι η κινητοποίηση της ΕΛΑΣ για τη 15η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ειδικότερα, η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει αυστηρά μέτρα σε όλη την Αθήνα ενόψει των καθιερωμένων συλλαλητηρίων που οργανώνονται στη μνήμη του Αλέξανδρου που έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά στα Εξάρχεια το 2008.

Ελικόπτερο και drones της ΕΛ.ΑΣ, θα δίνουν εικόνα στη ΓΑΔΑ ενώ σε συνεχή ετοιμότητα θα βρίσκονται οι «Αίαντες». Με αστυνομικές δυνάμεις ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ θα πλημμυρίσουν τα Εξάρχεια.

Το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο, σχεδόν όλη την ημέρα. Για τις 12:00 έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις μαθητών, σχολείων και φοιτητικών συλλόγων, ενώ στις 18:00 θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις σωματείων, φορέων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς.

Παράλληλα, κλειστοί θα παραμείνουν δύο σταθμοί του μετρό.

Αναλυτικά:

  • Ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί
  • Ο σταθμός «Μοναστηράκι» θα κλείσει από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 μέχρι νεωτέρας
  • Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς στάση

Ποιοι δρόμοι κλείνουν στην Αθήνα

Η Τροχαία ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Δηλαδή, δεν έχει ανακοινώσει ποιοι δρόμοι θα κλείσουν, αλλά αυτό θα εξαρτάται από τα συλλαλητήρια, τις πορείες, καθώς και από τυχόν επεισόδια που ενδέχεται να σημειωθούν.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής θα λάβει μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Τέλος, η Αστυνομία κάλεσε τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

 

Exit mobile version