Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Σε σκληρό αστυνομικό κλοιό το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Σε σκληρό αστυνομικό κλοιό το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

SHARE THIS

Δεκάδες αστυνομικοί φυλάσσουν κι επιτηρούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Συντάγματος, ενόψει των κινητοποιήσεων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας η πορεία των φοιτητικών συλλόγων για την επέτειο της εν ψυχρώ δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, το 2008 στα Εξάρχεια.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή από νωρίς το πρωί ενώ το κέντρο της Αθήνας μοιάζει με φρούριο καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, περί τους 4.000 αστυνομικούς βρίσκονται επί ποδός. Όπως άλλωστε διαρρέεται εδώ και ημέρες, το έργο των αστυνομικών θα ενισχύουν τρεις αίαντες καθώς και ελικόπτερα και drones.

Η οδός Πανεπιστημίου, στα Προπύλαια είναι κλειστή καθώς στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 1000 άτομα και ετοιμάζονται για πορεία προς την Πλατεία Συντάγματος

Το αστυνομικό υπερπλεόνασμα της χώρας μας αποτυπώνεται στην παρακάτω φωτογραφία, όπου δεκάδες αστυνομικοί φυλάσσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Συντάγματος.

Κι όμως, 13 χρόνια μετά την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη από αστυνομικό, η πόλη μοιάζει απολύτως αστυνομοκρατούμενη με τα ΜΑΤ παρατεταγμένα μπροστά από το στολισμένο δέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Exit mobile version