Δολοφονία Τοπαλούδη: Ξεκινούν οι καταθέσεις – Πρώτοι μάρτυρες οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ξεκινούν οι καταθέσεις – Πρώτοι μάρτυρες οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας

SHARE THIS

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ζητούν να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, να μην αλλάξει η ποινή που επιβλήθηκε για τον βάναυσο θάνατο της κόρης τους.  

Η βάναυση δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, πρόκειται να αναβιώσει σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου θα ξεκινήσει σήμερα, εκτός απροόπτου με τις καταθέσεις μαρτύρων.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον βιασμό και την βάρβαρη δολοφονία  της φοιτήτριας ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου και μετά την κλήρωση των ενόρκων, διακόπηκε για σήμερα καθώς ο νεαρότερος σε ηλικία εκ των δύο κατηγορουμένων είχε ορίσει νέο δικηγόρο για την εκπροσώπησή του ο οποίος ζήτησε χρόνο για να μελετήσει την δικογραφία.

Εφόσον, η δίκη αρχίσει σήμερα επί της ουσίας, πρώτοι μάρτυρες θα καταθέσουν ο πατέρας και η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, οι οποίοι ήδη έχουν φτάσει στα δικαστήρια, με πλήθος κόσμου να τους συμπαραστέκεται.

Στην προηγούμενη, πρώτη, συνεδρίαση ήταν παρών μόνο ο 24χρονος κατηγορούμενος, ελληνικής καταγωγής, καθώς ο 22χρονος συγκατηγορούμενος του, αλβανικής καταγωγής, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να μεταχθεί στο δικαστήριο.

Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και επιπλέον ποινή 15ετούς κάθειρξης. Δικάζονται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τελεσθείσας από κοινού και του ομαδικού βιασμού τελεσθέντος από δύο δράστες που ενεργούσαν από κοινού.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στους δύο δράστες της υπόθεσης που προκάλεσε φρίκη σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας για την αγριότητα που έδειξαν δύο τόσο νέοι άντρες.

Το ίδιο ζητούν και από το Εφετείο οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, να μην αλλάξει η ποινή που επιβλήθηκε για τον βάναυσο χαμό της κόρης τους.

Οι δικαστές μετά την εξέταση των περίπου δέκα μαρτύρων και την αξιολόγηση των θέσεων των κατηγορουμένων και όλου του υλικού της δικογραφίας, θα αποφανθούν τελικά αν οι δύο νεαροί θα επιστρέψουν στην φυλακή με την ίδια ή μειωμένη ποινή.

Exit mobile version