Δώρα ζωής από τον 6χρονο και τον 19χρονο  –  Ξεκίνησαν οι μεταμοσχεύσεις
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δώρα ζωής από τον 6χρονο και τον 19χρονο – Ξεκίνησαν οι μεταμοσχεύσεις

SHARE THIS

Γενναία απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων, πήραν οι γονείς δύο άτυχων παιδιών, του εξάχρονου Θωμά από τα Γρεβενά και ενός 19χρονου από την Άρτα.

Στην πρώτη περίπτωση, το μικρό αγόρι έδινε μεγάλη μάχη για τη ζωή του επί τρεις ημέρες, αφότου υπέστη ανακοπή και μετά από μεγάλη περιπέτεια διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, αφού δεν υπήρχε κλίνη στην κοντινότερη Θεσσαλονίκη, όπου δυστυχώς χθες διαγνώστηκε εγκεφαλικά νεκρό.

Όπως μετάδωσε η ΕΡΤ, το βράδυ θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της δωρεάς οργάνων του. Ομάδα γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα, θα έρθουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, προκειμένου να παραλάβουν τα όργανα. Το ήπαρ, η καρδιά και ίσως οι πνεύμονες θα δοθούν σε λήπτες στη Ιταλία, ενώ οι κερατοειδεις και οι νεφροί σε λήπτες στην Ελλάδα.

Στη δεύτερη περίπτωση, «δώρα ζωής» σε λήπτες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα δίνει 19χρονος, θύμα τροχαίου στο Αγρίνιο, στις 27 Δεκεμβρίου, που κατέληξε στο νοσοκομείο της Άρτας.

Ήδη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο – αναφέρει το ρεπορτάζ της Δημόσιας Τηλεόρασης – γίνεται μεταμόσχευση της καρδιάς του άτυχου νέου σε επίσης νεαρό λήπτη. Ο ένας νεφρός και το ήπαρ του έφτασαν νωρίτερα το μεσημέρι από την Άρτα, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ήδη έχουν κληθεί οι υποψήφιοι λήπτες, θα γίνει άμεσα το τεστ ιστοσυμβατότητας και το απόγευμα θα αρχίσουν οι μεταμοσχεύσεις.

Exit mobile version