«Δώστε λεφτά για την παιδεία, όχι συγχωνεύσεις στα σχολεία» – Νέα διαμαρτυρία στην Θεσσαλονίκη
EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δώστε λεφτά για την παιδεία, όχι συγχωνεύσεις στα σχολεία» – Νέα διαμαρτυρία στην Θεσσαλονίκη

SHARE THIS

Οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν αφού κατέθεσαν ψηφίσματα και υπομνήματα με τα αιτήματά τους στον υφυπουργό Εσωτερικών

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί στην είσοδο του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων που προετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο ΥΜΑΘ δηλώνοντας ότι θα σταθούν εμπόδιο στην σχεδιαζόμενη συγχώνευση έξι σχολείων στο δήμο Θεσσαλονίκης και δύο στο δήμο Καλαμαριάς, φωνάζοντας συνθήματα και αναρτώντας πανό στην είσοδο του κτιρίου.

«Δώστε λεφτά για την παιδεία, όχι συγχωνεύσεις στα σχολεία» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν στο πανό που αναρτήθηκε μπροστά στην είσοδο του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

«Θα υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα, την ασφάλεια και την ψυχική υγεία των παιδιών μας. Δεν θα επιτρέψουμε το μέλλον τους να θρυμματιστεί στη λογική του ‘κόστους’ και της ‘βιωσιμότητας’. Διεκδικούμε και θα παλέψουμε ώστε τα παιδιά μας να μορφώνονται σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, κοντά στον τόπο κατοικίας τους, με όλες τις απαραίτητες υποδομές και εποπτικά μέσα, ώστε να δημιουργηθούν και να λειτουργούν πλήρως στελεχωμένες όλες οι απαραίτητες υποστηρικτικές δομές, οι καθηγητές να βρίσκονται όλοι τοποθετημένοι από την πρώτη μέρα στις τάξεις, τα σχολεία να στελεχωθούν με όλο το απαραίτητο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό και οι μαθητές να μην στοιβάζονται σε 25αρια, 28αρια και 30αρια τμήματα» αναφέρεται σε ανακοίνωση των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν αφού κατέθεσαν ψηφίσματα και υπομνήματα με τα αιτήματά τους στον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη.

Exit mobile version