Δρομοκαΐτειο: Συμβολικό κλείσιμο της εφημερίας – «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε αποθήκη ψυχών»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δρομοκαΐτειο: Συμβολικό κλείσιμο της εφημερίας – «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε αποθήκη ψυχών»

SHARE THIS

Η διασπορά του κορονοϊού είναι πια ανεξέλεγκτη στο Δρομοκαΐτειο. Νεκροί τρεις ασθενείς, τέσσερις σε κρίσιμη κατάσταση, πάνω από 70 κρούσματα.

Σε συμβολικό κλείσιμο της εφημερίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο».

Σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), μέχρι στιγμής, τρεις ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους από COVID-19 και τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πάνω από 70 ασθενείς είναι θετικοί, με τους εργαζομένους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο από το υπουργείο Υγείας, επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει πως «το Δρομοκαΐτειο γέμισε κορονοϊό. Τρία ψυχιατρικά τμήματα μετατράπηκαν σε κλινικές COVID-19, όπου νοσηλεύονται συνολικά 60 ασθενείς.

Χθες, σε άλλο ένα ψυχιατρικό τμήμα οξέων, βρέθηκαν δύο ασθενείς θετικοί. Το τέταρτο αυτό τμήμα βρίσκεται δε καραντίνα. Χθες επίσης πέθανε και τρίτη ψυχικά ασθενής με κορονοϊό. Τέσσερις ακόμη ασθενείς χαροπαλεύουν. Άλλοι έξι είναι με σοβαρά συμπτώματα σε νοσοκομεία αναφοράς».

Επιπλέον, ο κ. Γιαννάκος τονίζει πως δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο από το υπουργείο Υγείας.

«Παρά ταύτα, κανένα μέτρο δεν υπάρχει από το υπουργείο Υγείας. Συνεχίζουμε να εφημερεύουμε όπως και σήμερα, κάτι που είναι επικίνδυνο για τους ασθενείς που θα εισαχθούν για νοσηλεία. Γι’ αυτό και κλείσαμε την εφημερία. Δεν γίνεται σωστή ιχνηλάτηση προσωπικού και ασθενών.

Δεν μεταφέρουν τους ασθενείς σε ασφαλές περιβάλλον να νοσηλευθούν. Οι εργαζόμενοι συμβολικά έκλεισαν την εφημερία. Τα ποσοστά εμβολιασμού των εργαζόμενων του νοσοκομείου είναι πλασματικά», υπογραμμίζει.

Άρον άρον αποχώρησε η Υφυπουργός Υγείας

Άρον άρον έφυγε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη από το Ψυχιατρικό νοσοκομείο, προκειμένου να μην συνομιλήσει με γιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι διαμαρτύρονται για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Δρομοκαΐτειο.

Exit mobile version