ΕΦΚΑ: Κόβουν τη σύνταξη 90χρονου και του ζητάνε πίσω συντάξεις 20ετίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΦΚΑ: Κόβουν τη σύνταξη 90χρονου και του ζητάνε πίσω συντάξεις 20ετίας

SHARE THIS

Όπως τονίζει η κόρη του 90χρονου, το κράτος ουσιαστικά… εκδικείται τον πατέρα της, «επειδή εργάστηκε σαν το σκυλί με απόλυτη συνέπεια, για περισσότερα από 40χρόνια»!

Η κυβέρνηση φαίνεται πως με το νέο νομοσχέδιο για τον «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ, μοιράζει ζεστό χρήμα στα διευθυντικά στελέχη του οργανισμού, αλλά δε φαίνεται να ενδιαφέρεται το ίδιο για τους πολίτες.

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλά περί υπεράσπισης των ανυπεράσπιστων πολιτών και υπόσχεται λύσεις αναφορικά με τα προβλήματα του ΕΦΚΑ. Κάτι που ένας 90χρονος συνταξιούχος διαψεύδει, καθώς βρίσκεται σε απόγνωση εξαιτίας του οργανισμού.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον 90χρονο Χρήστο Καμάρα, ο οποίος καταγγέλει για αναλγησία και κυνισμό τον ΕΦΚΑ, αφού του κόβει τη σύνταξη, του ζητά την επιστροφή συντάξεων 20 ετών, που του είχαν καταβληθεί με έγκριση και ευθύνη τ. ΟΑΕΕ – ΤΣΑ και του τ. ΟΑΕΕ – ΤΑΕ, όταν εντοπίστηκε το γεγονός ότι από λάθος ο συνταξιούχος πλήρωνε… διπλές εισφορές για δύο δεκαετίες.

Ακόμη, ο 90χρονος έστειλε επιστολές διαμαρτυρίας προς το γραφείο του πρωθυπουργού, τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τα κόμματα, κατηγορώντας τον ΕΦΚΑ, ότι, του στερεί τη δυνατότητα να μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία στα παιδιά του (σ.σ. αδυναμία ασφαλιστικής ενημερότητας), αρνείται ταυτόχρονα να του επιστρέψει τις διπλές εισφορές που είχε καταβάλει, και τον καλεί να τις διεκδικήσει δικαστικά.

Ο υπέργηρος συνταξιούχος ζητά την προστασία της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου απέναντι στο αδιέξοδο που βρίσκεται ο ίδιος και τα παιδιά του.

Όπως τονίζει η κόρη του 90χρονου στο Radio North 98, το κράτος ουσιαστικά… εκδικείται τον πατέρα της, «επειδή εργάστηκε σαν το σκυλί με απόλυτη συνέπεια, για περισσότερα από 40χρόνια»!

Τα νοικοκυριά πλήττονται από την ακρίβεια, η αύξηση του κατώτατου μισθού όπως είπε ο πρωθυπουργός «είναι κάτι που δε μπορεί να γίνει και το ξέρουν οι εργαζόμενοι» και οι υπουργοί, όσο ο κόσμος παλεύει για να ζήσει αξιοπρεπώς, αντί να στηρίξουν τους πολίτες, δίνουν tips για την ακρίβεια, ενώ τους κατηγορούν και για… μιζέρια.

Ολόκληρη η επιστολή

Exit mobile version