Efood: Στους δρόμους σήμερα οι διανομείς ενάντια στις μετατροπές συμβάσεων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Efood: Στους δρόμους σήμερα οι διανομείς ενάντια στις μετατροπές συμβάσεων

SHARE THIS

Με στάση εργασίας, συγκεντρώσεις και μοτοπορείες απαντούν οι εργαζόμενοι στην «e-food» στον εκβιασμό της εργοδοσίας.  

Moτοπορεία που θα καταλήξει στα γραφεία της efood στο Ν.Ηράκλειο οργανώνουν σήμερα τα σωματεία των διανομέων στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας που έχουν προκηρύξει για σήμερα 12μμ-16μμ, μετά την εκβιαστική κίνηση της εταιρείας να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων τους και να τους απειλήσει με απολύσεις.

Την προειδοποιητική στάση εργασίας έχει προκηρύξει το Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) με βασικά  αιτήματα των εργαζομένων να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, να σταματήσει το σύστημα αξιολογήσεων που -σύμφωνα με τη ΣΒΕΟΔ- υιοθετεί η εταιρεία ως κριτήριο απόλυσης και απειλή στέρησης ημερομισθίου, να σταματήσει η επιβολή της freelancing εργασίας και η ηθική και ψυχολογική παρενόχληση προς τους εργαζόμενους.

Ακόμη, ζητούν να υποβληθούν σε αυστηρό θεσμικό έλεγχο από το ΣΕΠΕ και το Υπουργείο Εργασίας όλες οι εσωτερικές παραμετροποιήσεις της εφαρμογής που οδηγούν σε μισθολογικές και ανταγωνιστικές διακρίσεις και που χρησιμοποιούνται ως λόγοι απόλυσης.

Οι εργαζόμενοι έχουν δώσει ραντεβού για να πραγματοποιήσουν μοτοπορεία στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως, καλώντας όλους τους συναδέλφους τους, ανεξαρτήτως εργασιακού καθεστώτος να στηρίξουν την κινητοποίησή τους. Η μοτοπορεία θα κινηθεί προς το Υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια θα καταλήξει στα γραφεία της e-food στο Νέο Ηράκλειο.

Exit mobile version