ΕΥΠ: Απίστευτη ομολογία Δεμίρη για παρακολουθήσεις – «Κανείς δεν εξαιρείται»
EUROKINISSI ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΥΠ: Απίστευτη ομολογία Δεμίρη για παρακολουθήσεις – «Κανείς δεν εξαιρείται»

SHARE THIS

Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να παραδέχθηκε ότι οι παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων απλώς συνεχίζονται.

Με ομολογίες ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση και διατύπωση γνώμης στον διορισμό του Θεμιστοκλή Δεμίρη ως νέου διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών υπό το βάρος των εξελίξεων αυτής της εβδομάδας για τις υποκλοπές.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το εάν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, πέραν των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη, ο κ. Δεμίρης φέρεται να απάντησε:

«Έχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες, a priori κανείς δεν εξαιρείται…». Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθησε αναστάτωση, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για ανακοίνωση – ομολογία του κ. Δεμίρη πως παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Όπως δημοσιεύει το News 24/7, σε απανωτές ερωτήσεις ο κ. Δεμίρης δεν προχώρησε σε καμία διευκρίνιση ή διάψευση.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι επιβεβαιώνεται αυτό που γνώριζε ο ελληνικός λαός ότι παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι και σχολίασε πως “η σήψη που έχει επιβάλλει το καθεστώς Μητσοτάκη μας έχει κάνει διεθνώς ρεζίλι».

Ο Χάρης Καστανίδης συσκέπτεται αυτή την ώρα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στη Βουλή, ετοιμάζοντας την απάντηση του κόμματος.

Καθώς η Νέα Δημοκρατία έχει την πλειοψηφία εγκρίθηκε πάντως η τοποθέτηση του κ.Δεμίρη στην ΕΥΠ, ωστόσο όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στήριξαν επίσης το αίτημα του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής να συγκληθεί πρώτα η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και μετά να συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής για την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση.

Στη συνεδρίαση για την ακρόαση του κ. Δεμίρη, παρέστη εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Θυμίζουμε πως ο κ. Γεραπετρίτης στις 29 Ιουλίου έλεγε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πως δεν παρακολουθείται από την ΕΥΠ κανένας πολιτικός. Κάτι ανάλογο είχε ισχυριστεί και ο παραιτηθείς πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Π. Κοντολέων.

Στην ακρόαση δίνουν το “παρών” και η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Κώστας Τζαβάρας, οι οποίοι δεν αντικαταστάθηκαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, παρά την όποια φημολογία που είχε προηγηθεί. Ο μεν βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, είχε χαρακτηρίσει τις παρακολουθήσεις ως “ντροπή για τη Δημοκρατία”, ενώ η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε στείλει ηχηρό μήνυμα στο Μαξίμου ότι δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης της από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εν μέσω της αντιπαράθεσης για τις υποκλοπές.

Υπενθυμίζεται πως τη Παρασκευή 26 Αυγούστου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής, όπου θα πραγματοποιηθεί προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις παρακολουθήσεις, και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου θα συνεδριάσει ξανά η Ολομέλεια της Βουλής για να αποφασίσει για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

Αντικείμενο της Εξεταστικής είναι η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Exit mobile version