Ευτυχώς έχουμε ο ένας τον άλλον – Εικόνες ελπίδας μέσα στον πύρινο εφιάλτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευτυχώς έχουμε ο ένας τον άλλον – Εικόνες ελπίδας μέσα στον πύρινο εφιάλτη

SHARE THIS

Συγκλονίζουν οι εικόνες με τα ζωάκια που κινδύνεψαν από το μένος της πυρκαγιάς.

Ανθρώπινες στιγμές μέσα στην πύρινη κόλαση! Φωτογραφικοί φακοί συλλαμβάνουν συγκινητικές στιγμές παρά τις δραματικές εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών.

Πυροσβέστες, εθελοντές και απλοί πολίτες έδωσαν μάχη με τις φλόγες στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης  και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ παράλληλα επιχείρησαν να σώσουν εκατοντάδες ζώα που εγκλωβίστηκαν στα πύρινα μέτωπα. Ανάμεσά τους άλογα από ιππικούς ομίλους, εκατοντάδες κατοικίδια που φιλοξενούνταν σε ξενοδοχεία ζώων και καταφύγια, κατοικίδια που είχαν ξεχαστεί ή αφεθεί μόνα τους, αλλά και αδέσποτα.

Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, παραμένοντας σε επιφυλακή για να παράσχουν συνδρομή σε όποιον είχε ανάγκη, φρόντισαν στοργικά και με αγάπη έναν μεγαλόσωμο σκύλο που βρέθηκε μόνος του να περιφέρεται ανάμεσα στις φλόγες.

Του έδωσαν νερό, έλεγξαν αν έχει τραυματιστεί ή αν φέρει εγκαύματα από τις φλόγες και τον καθησύχασαν με χάδια. Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τις στιγμές της φροντίδας του σκυλιού, το οποίο στη συνέχεια ανταποδίδοντας την αγάπη που έλαβε και νιώθοντας ασφάλεια παρέμεινε δίπλα στους σωτήρες του.

(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Αγγελίες στα social media για χαμένα ζωάκια

Συγκινητικές είναι οι αγγελίες ιδιοκτητών που ψάχνουν τα αλογάκια τους, ενώ εκτιμάται ότι εκατοντάδες από αυτά κάηκαν ζωντανά.

Είτε ιδιώτες είτε καταφύγια, πολλοί είναι αυτοί που άνοιξαν τις πόρτες τους για τη φιλοξενία ζώων.

Εκκενώθηκαν ιππικοί όμιλοι

Προληπτικά, εκκενώθηκαν οι ιππικοί όμιλοι που βρίσκονται στην περιοχή.Περίπου 300 άλογα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον ιππικό όμιλο που βρίσκεται κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό (Ιππικός Όμιλος Ελλάδας – Mega Spor), ενώ από εκεί τα άλογα μεταφέρονται ήδη στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο.

Νωρίτερα είχαν επικοινωνήσει με πολλούς από τους ιδιοκτήτες των ομίλων της περιοχής, οι οποίοι έκαναν έκκληση για βοήθεια, καθώς η μεταφορά των συγκεκριμένων ζωών είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

Αρκετά άλογα ωστόσο έχασαν τον προσανατολισμό τους και βρέθηκαν να περιπλανώνται σε δρόμους και πλατείες.

Το ίδιο συνέβη και με πολλά κατοικίδια ζώα της περιοχής με τους χρήστες του twitter να δηλώνουν έτοιμοι να φιλοξενήσουν ακόμα και στα σπίτια τους πολλά από αυτά, καθώς στην Βαρυμπόμπη λειτουργούν ξενοδοχεία ζώων και καταφύγια.

Ο Στέλιος Σταυρουλάκης από το Αθλητικό Κέντρο Ιππασίας Βαρυμπόμπης που συστεγάζεται με τον ιππικό όμιλο Mega Sport τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μερικά από τα άλογα που έχουν διασωθεί δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Δήλωσε αισιόδοξος ωστόσο ότι θα επανέλθουν γρήγορα σε καλή κατάσταση.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας ζητά αποότους πολίτες που βλέπουν ελεύθερα άλογα να καλούν στο τηλέφωνο 22990-49350. Θα σπεύσει άμεσα στην περιοχή κλιμάκιο ειδικών προκειμένου να τα περιμαζέψει.

Κτηνοτρόφοι προσπάθησαν να σώσουν τα ζωντανά τους. Τον γύρο του διαδικτύου έκανε η φωτογραφία μιας γυναίκας που βρήκε καταφύγιο μαζί με τα κατσικάκια της στην πλατεία Θρακομακεδόνων. Το σπίτι της κάηκε ολοσχερώς..

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάλιστα οι ειδικοί δημοσίευσαν ακόμη και συμβουλές προσέγγισης. Παράλληλα. κάλεσαν τους ανθρώπους να μην προσπαθήσουν να σώσουν τα περιπλανώμενα ζώα αν δεν γνωρίζουν πώς να τα διαχειριστούν.

Exit mobile version