Ευτυχώς πρόλαβαν να φύγουν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες πριν τις φάνε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευτυχώς πρόλαβαν να φύγουν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες πριν τις φάνε

SHARE THIS

Το καλοκαίρι, ενώ η χώρα καιγόταν, έφεραν ενισχύσεις από τη Ρουμανία για να βοηθήσουν στην κατάσβεση, καθώς το προσωπικό, οι εθελοντές και τα μέσα πυρόσβεσης, με εκατοντάδες διάσπαρτες εστίες δεν αρκούσαν.

Πριν από μερικούς μήνες καιγόταν σχεδόν όλη η Ελλάδα. Πριν από μερικούς μήνες οι πυροσβέστες και οι εθελοντές με αυτοθυσία έπεφτα στις φλόγες σώζοντας ανθρώπους, ζώα, περιουσίες. Τότε χρησιμοποιήθηκαν επικοινωνιακά και ήταν οι «ήρωές μας», τότε «ήμασταν στο πλευρό τους», τότε τους χειροκροτούσαμε.

Μερικούς μήνες μετά όταν βγαίνουν στους δρόμους και ζητάνε τα αυτονόητα για τη σκληρή δουλειά τους όπως για παράδειγμα ενίσχυση της υπηρεσίας με έμψυχο δυναμικό, η κυβέρνηση βγάζει στους δρόμους αστυνομία, χημικά και αύρες που ανάβουν κοινωνικές «πυρκαγιές» και τους επιτίθεται άγρια. Το καλοκαίρι λοιπόν, ενώ η χώρα καιγόταν έφεραν ενισχύσεις από τη Ρουμανία για να βοηθήσουν στην κατάσβεση, καθώς το (εποχικό ως επί το πλείστον) προσωπικό, οι εθελοντές και τα μέσα πυρόσβεσης, με εκατοντάδες διάσπαρτες εστίες δεν αρκούσαν.

Σήμερα που οι Έλληνες πυροσβέστες βγήκαν στους δρόμους να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, η κυβερνητική απάντηση τους έκανε να θέλουν να ενισχύσουν εκείνοι τους Ρουμάνους συναδέλφους τους, στη δική τους υπηρεσία, γιατί εδώ η προσφορά τους σίγουρα δεν αναγνωρίζεται!

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει υγειονομικούς και πυροσβέστες ως «αφανείς ήρωες», μέχρι να ξεκινήσουν να διεκδικούν και να μιλούν για τις τραγικές ελλείψεις των δομών κοινωνικής προστασίας.

Exit mobile version