Εγχώριοι ακροδεξιοί αποθεώνουν την Μελόνι, που θαύμαζε σφαγέα Ελλήνων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγχώριοι ακροδεξιοί αποθεώνουν την Μελόνι, που θαύμαζε σφαγέα Ελλήνων

SHARE THIS

Σήμερα στις εκλογές της Ιταλίας ο εγχώριος ακροδεξιός συρφετός στέλνει ευχές επιτυχίας στην 45χρονη Τζόρτζια Μελόνι, που κάποτε δήλωνε οπαδός του Μουσολίνι, του ανθρώπου που ξεκίνησε πόλεμο στην Ελλάδα και εξαιτίας του πέθαναν χιλιάδες.

Η ακροδεξιά ηγέτης του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» (Fratelli d’Italia, FdI)  ξεκίνησε στα 15 της στη Νεολαία του “Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος” που είχε εγκολπώσει πολιτικά τους κληρονόμους του φασιστικού κόμματος του Μπενίτο Μουσολίνι, που διαλύθηκε στα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πιστεύω ότι ο Μουσολίνι ήταν καλός πολιτικός. Όλα όσα έκανε, τα έκανε για την Ιταλία”, δήλωσε το 1996 στη γαλλική τηλεόραση.

Είναι πραγματικό άξιο απορίας, αν οι εγχώριοι ακροδεξιοί είναι τόσο μικρόνοοι ή τόσο αισχρά κυνικοί, που πανηγυρίζουν τις νίκες θαυμαστών ανθρώπων που δολοφόνησαν συμπατριώτες τους και συμμετείχαν στις πιο σκοτεινές μέρες της παγκόσμιας ιστορίας.

Αν σκεφτούμε πόσο εύκολα έγιναν συνεργάτες των κατακτητών οι πολιτικοί τους πρόγονοι, μάλλον κατανοούμε τι από τα δύο ισχύει.

Exit mobile version