Eιδικοί φρουροί αδειάζουν Χρυσοχοΐδη: «Ευτυχώς μας άκουσε και δεν χρησιμοποιεί πάνοπλους να ελέγχουν κυρίες με παιδιά» (Video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eιδικοί φρουροί αδειάζουν Χρυσοχοΐδη: «Ευτυχώς μας άκουσε και δεν χρησιμοποιεί πάνοπλους να ελέγχουν κυρίες με παιδιά» (Video)

SHARE THIS

«Ευτυχώς μας άκουσε και δεν χρησιμοποιεί πάνοπλους αστυνομικούς για να ελέγχουν κυρίες με παιδιά» δήλωσε με νόημα ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών.

«Ευτυχώς η πολιτική ηγεσία μας άκουσε και δεν χρησιμοποιεί πια την ομάδα ΔΙΑΣ με πάνοπλους αστυνομικούς για να κάνουν παρατηρήσεις σε κυρίες με παιδάκια για το πως να φοράνε τη μάσκα», δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, «αδειάζοντας» πλήρως τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως υποστήριξε μάλιστα ο Στ. Μαυροειδάκος, η αστυνομία πια «δεν είναι τόσο κατασταλτική» όσον αφορά τους ελέγχους στους πολίτες, ενώ όπως αποκάλυψε, η ομάδα ΔΙΑΣ είναι για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι έλεγχοι συνεχίζονται από την τροχαία ενώ συνεργεία θα συγκροτούνται και από αστυνομικούς της μονάδας πεζών περιπολιών.

Έτσι, αποδεικνύεται με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι οι προηγούμενες άθλιες εικόνες αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας ήταν κατόπιν συνειδητών πολιτικών αποφάσεων κι εντολών.

Η απόσυρση της ομάδας ΔΙΑΣ με τους πάνοπλους αστυνομικούς από τους ελέγχους των πολιτών στο δρόμο, μετά από τα πρωτοφανή περιστατικά αστυνομικής βαρβαρότητας, είναι ακριβώς εξαιτίας των σφοδρών κοινωνικών αντιδράσεων που προκάλεσαν αυτά τα περιστατικά, τα οποία αναδείχθηκαν στο ευρύ κοινό κυρίως μέσω των social media.

Exit mobile version