«Είμαστε δίπλα σας»: Οι γονείς θυμάτων στα Τέμπη καταχειροκροτήθηκαν κι εκτός Ευρωβουλής
VASILEIOS KATSARDIS/ YOUTUBE SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Είμαστε δίπλα σας»: Οι γονείς θυμάτων στα Τέμπη καταχειροκροτήθηκαν κι εκτός Ευρωβουλής

SHARE THIS

Έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, τη Μαρία Καρυστιανού και τον Παύλο Ασλανίδη περίμεναν δεκάδες Έλληνες του εξωτερικού για να τους δηλώσουν τη στήριξή τους.

Καθηλωτική για ακόμη μία φορά ήταν στο Ευρωκοινοβούλιο η ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού, της μητέρας της 20χρονης Μάρθης που έχασε την ζωή της στην πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης που έχασε τον γιο του Δημήτρη στα Τέμπη, βρέθηκαν χθες για ακόμη μία φορά στο Ευρωκοινοβούλιο διεκδικώντας δικαίωση για τα παιδιά τους κι όλα τα θύματα του δυστυχήματος, αφού έχουν αναδείξει με κάθε τρόπο την ολιγωρία και την απροθυμία των Αρχών στη χώρα μας να διερευνήσουν τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος και να αποδώσουν ευθύνες.

Εκπροσωπώντας τους συγγενείς όλων των θυμάτων κι αποφασισμένοι να τα δικαιώσουν, βρέθηκαν χθες Καθαρά Δευτέρα στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου αναζητώντας εκεί το δίκιο τους.

Πολύ γρήγορα, τα social media κατέκλυσαν βίντεο με την συγκλονιστική ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Αυτό που μας οδήγησε σήμερα εδώ, είναι μία αλληλουχία κακών χειρισμών και μεθοδεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών μας και την αξιοπρέπεια των θυμάτων που επιβίωσαν. Ουσιαστικά, παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου. Υπήρξε συγκάλυψη».

Έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, τη Μαρία Καρυστιανού και τον Παύλο Ασλανίδη περίμεναν δεκάδες Έλληνες του εξωτερικού για να τους δηλώσουν τη στήριξή τους. Καθώς έβγαιναν μάλιστα, τους καταχειροκρότησαν, διατρανώνοντας έτσι ότι βρίσκονται στο πλευρό τους στον αγώνα τους για δικαίωση.

«Είμαστε δίπλα σας» τους φώναζαν.

Exit mobile version