«Είναι νεκρό το άτομο»: Ο διάλογος ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων για τον 16χρονο
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Είναι νεκρό το άτομο»: Ο διάλογος ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων για τον 16χρονο

SHARE THIS

Ο αστυνομικός μιλώντας με το κέντρο επιχειρήσεων δεν αναφέρει τους πυροβολισμούς αλλά ούτε και κάποια απόπειρα εμβολισμού.

Ένα αποκαλυπτικό ηχητικό ντοκουμέντο από τις συνομιλίες των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη του 16χρονου Ρομ Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, με το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Ο επικεφαλής της ΔΙΑΣ στη συνομιλία με τα κεντρικά αναφέρει ότι το άτομο (σ.σ. ο οδηγός του οχήματος) δεν συνεργάζεται, χωρίς όμως να υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά για πυροβολισμούς, αλλά ούτε και για απόπειρα εμβολισμού στο απόσπασμα που μετέδωσε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το Mega.

Μάλιστα, στο τέλος του αποσπάσματος που δημοσίευσε το Mega, ο αστυνομικός αναφέρει ότι το άτομο (σ.σ. ο οδηγός του οχήματος) «είναι νεκρό».

Αναλυτικά η συνομιλία που δημοσίευσε το Mega:

Αστυνομικός: Κέντρο το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα.

Κέντρο: Ελήφθη, ελήφθη, ενημερώνουμε Τροχαία. Έχετε τα άτομα; Πόσα άτομα επιβαίνουνε; Το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα, αναγνωρίζετε οι σταθμοί;

Αστυνομικός: Ένα άτομο.

Κέντρο: Έχει προσκρούσει σε κατάστημα το όχημα. Ένα άτομο. Το έχουμε το άτομο;

Αστυνομικός: Αρνητικό κέντρο, δίνουμε εντολές αλλά δεν κατεβαίνει το άτομο από το όχημα.

Κέντρο: Ελήφθη, με όλα τα μέτρα ο έλεγχος, δώστε μας την πινακίδα όταν τελειώσετε.

Αστυνομικός: Ο οδηγός του οχήματος έχει εγκλωβιστεί στο σημείο. Το άτομο δεν συνεργάζεται. Να το γνωρίζετε.

Κέντρο: Ελήφθη, πού ακριβώς είστε; Έχει ανταποκριθεί ο οδηγός στις εντολές σας; Ελέγχετε το άτομο;

Αστυνομικός: Είναι νεκρό το άτομο.

Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο 16χρονος

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ο 16χρονος που δέχθηκε πυρά από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ο 16χρονος υποβλήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε ιατροδικαστική εξέταση, ύστερα από εισαγγελική εντολή στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο 16χρονος φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα που δέχθηκε από το υπηρεσιακό όπλο του κατηγορούμενου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Κατά τα ίδια ευρήματα, διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Οργή που δεν έχει εκδοθεί ακόμη το ιατρικό ανακοινωθέν

Για τέταρτη ημέρα, ακόμη δεν έχει εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε και κοινοποίησε στον υπουργό Υγείας, Θανάση Πλεύρη, και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), «η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του εκάστοτε διοικητή του νοσοκομείου. Ευθύνη των γιατρών είναι η ενημέρωση των συγγενών του ασθενούς».

Οι γιατροί του ΕΣΥ χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη τη στάση του διοικητή του “Ιπποκράτειου” Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει τη σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς».

Exit mobile version