ΕΙΝΑΠ: Χωρίς μαγνητικό τομογράφο το νοσοκομείο Νίκαιας λόγω υποστελέχωσης
EUROKINISSI/ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΙΝΑΠ: Χωρίς μαγνητικό τομογράφο το νοσοκομείο Νίκαιας λόγω υποστελέχωσης

SHARE THIS

Το νοσοκομείο λειτουργεί με έναν μόνο γιατρό, με αποτέλεσμα την παύση της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου όταν λείπει σε άδεια.

Τραγικές είναι οι συνέπειες στη δημόσια υγεία λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων της χώρας, όπως μαρτυτά μία ακόμη είδηση η οποία αντανακλά την κατάσταση στην οποία έχουν εγκαταλειφθεί οι δημόσιες δομές υγείας.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) έστειλε επιστολή στη διοίκηση του νοσοκομείου Νίκαιας, όσο και στο Υπουργείο Υγείας και τη 2η Υ.ΠΕ ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος που εμφανίστηκε λόγω υποστελέχωσης στον Μαγνητικό Τομογράφο του Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση-επιστολή: «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ πληροφορήθηκε για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για άλλη μια φορά στο τμήμα νεότερων απεικονιστικών μεθόδων του νοσοκομείου Νίκαιας.

Λόγω της υποστελέχωσης, το τμήμα του μαγνητικού τομογράφου λειτουργεί με έναν μόνο γιατρό, με αποτέλεσμα την παύση της λειτουργία και τη δημιουργία προβλήματος τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία ασθενών, κάθε φορά που ο συνάδελφος έχει άδεια. Είναι γνωστό ότι σε συγκεκριμένα περιστατικά και παθήσεις η μαγνητική τομογραφία είναι αναντικατάστατη.

Καλούμε την 2η Υ.Πε. και το υπουργείο Υγείας να λύσουν άμεσα το ζήτημα της στελέχωσης του τμήματος νεότερων απεικονιστικών μεθόδων και γενικότερα του ακτινολογικού του νοσοκομείου της Νίκαιας».

Exit mobile version