Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 25 ετών για πατέρα που βίαζε ανήλικες φίλες της κόρης του
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 25 ετών για πατέρα που βίαζε ανήλικες φίλες της κόρης του

SHARE THIS

Ο 48χρονος δικάζεται σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης. Τα θύματα, κατά περίπτωση, ήταν από 6 έως 12 ετών.

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών (με εκτιτέα τα 20) -χωρίς ελαφρυντικά- καταδικάστηκε 48χρονος άνδρας για την σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών φίλων της κόρης του από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο υιοθέτησε την πρόταση που έκανε η εισαγγελέας της έδρας, νωρίτερα κατά αγόρευσή της.

Η εισαγγελέας της έδρας, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ζήτησε την καταδίκη 48χρονου για την σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών φίλων της κόρης.

Πιο συγκεκριμένα, επικαλέστηκε ισχυρά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο πατέρας κακοποιούσε συστηματικά τις φίλες της κόρης του όταν εκείνες πήγαιναν στο σπίτι της οικογένειας, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τις λεπτομερείς και περιγραφικές καταθέσεις των ανήλικων θυμάτων ενώπιον ειδικών παιδοψυχολόγων, στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας.

Αναλύοντας και το νομικό σκέλος της υπόθεσης, πρότεινε στην έδρα να λάβει καταδικαστική απόφαση για βιασμό, τετελεσμένο και σε απόπειρα, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και για κατάχρηση ανηλίκων, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Ενώ κάποιες επιμέρους πράξεις που αφορούν δύο από τα συνολικά τέσσερα θύματα, ζήτησε να μετατραπούν σε πλημμελήματα.

«Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος», λέει ο κατηγορούμενος

Προηγουμένως στην απολογία του, ο κατηγορούμενος -πατέρας τεσσάρων παιδιών- αρνήθηκε το σύνολο των πράξεων που τού αποδίδει το κατηγορητήριο. «Στέκομαι απέναντί σας στην πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής μου, υπερασπιζόμενος την αθωότητά μου και το μέλλον της οικογένειάς μου», είπε, προσθέτοντας ότι ουδέποτε προσέγγισε με οποιοδήποτε τρόπο τα ανήλικα κορίτσια. «Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος», υποστήριξε στη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον της οικογένειάς του, που βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την αγόρευση της συνηγόρου υπεράσπισης και θα ακολουθήσει η διάσκεψη των δικαστών, τακτικών και ενόρκων, ενόψει της ετυμηγορίας τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι καταγγελλόμενες πράξεις τελέστηκαν το διάστημα από το 2015 έως το 2019, σε προάστιο της Θεσσαλονίκης, ενώ τα θύματα, κατά περίπτωση, ήταν 6 έως 12 ετών.

Η ποινική έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά από μήνυση που έκανε η μητέρα μίας ανήλικης.

Έναν χρόνο αργότερα, ο 48χρονος απολογήθηκε σε ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος κι έκτοτε κρατείται στις φυλακές Γρεβενών.

Exit mobile version