Εισήγηση για νέα μέτρα: Αναστολή εκδηλώσεων, υποχρεωτική μάσκα παντού, KN-95 σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισήγηση για νέα μέτρα: Αναστολή εκδηλώσεων, υποχρεωτική μάσκα παντού, KN-95 σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ

SHARE THIS

Οι ειδικοί εισηγούνται τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς, όταν υπάρχει συγχρωτισμός

Την άμεση αναστολή όλων των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους εισηγήθηκαν τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, που συνεδρίασε την Τετάρτη (22/12) για να συζητηθεί η επικείμενη επέλαση της μετάλλαξης Omicron.

Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς, όταν υπάρχει συγχρωτισμός. Ειδικότερα, οι ειδικοί προτείνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού.

Σε κλειστούς χώρους, όπως και σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως και σε ανοιχτούς χώρους με συνωστισμό, η πρόταση αφορά τη χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας ΚΝ95 ή τη διπλή μάσκα.

Όσον αφορά στα ταξίδια, η εισήγηση της επιτροπής προβλέπει, πλην του αρνητικού PCR για την είσοδο στη χώρα, οι επισκέπτες να υποβάλλονται τη δεύτερη και την τέταρτη ημέρα μετά την άφιξή τους σε rapid test. Το μέτρο έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση τυχόν ύποπτων κρουσμάτων που φέρουν την παραλλαγή Omicron.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ειδικοί εισηγούνται κάποια από αυτά τα μέτρα να ισχύσουν ήδη από την Πέμπτη (23/12).

  • Πρόκειται για τα εξής τρία:
  • Μάσκες παντού και συγκεκριμένα υψηλής προστασίας (KN-95) για την είσοδο σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Αναστολή των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων, πιθανότατα ξανά χωρίς κόσμο και τα γήπεδα.
  • Θα ισχύουν επίσης τα ήδη υπάρχοντα μέτρα για την είσοδο των ταξιδιωτών στην χώρα (σ.σ. δηλαδή με μοριακό ή rapid test), ενώ επιπλέον όσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, από όλες τις πύλες της χώρας, θα πρέπει τη 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε rapid test.
  • Επιπλέον, εισηγούνται να παρθούν νέα μέτρα και σε δεύτερο χρόνο, δηλαδή από τις αρχές Ιανουαρίου. Θα πρόκειται για πακέτο μέτρων με παρεμβάσεις παντού χωρίς να επηρεαστεί η οικονομία.
Exit mobile version