Έκκληση από τον Γαβρά στον Μητσοτάκη για τον Δ. Κουφοντίνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκκληση από τον Γαβρά στον Μητσοτάκη για τον Δ. Κουφοντίνα

SHARE THIS

Ο κ. Γαβράς επικαλείται το κράτος δικαίου και καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό να υλοποιήσει το αίτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο γνωστός σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς με δήλωσή του ζητά από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη τη μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα στη φυλακή που εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στον Κορυδαλλό.

Συγκεκριμένα, στην δήλωσή του που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κ. Γαβράς επικαλείται το κράτος δικαίου και καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό να υλοποιήσει το αίτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, μη επιτρέποντας το κράτος να γίνει και επίσημα δολοφόνος.

Η δήλωση:

“Απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με βάση τις αρχές του ανθρωπισμού, να τηρήσει την υποχρέωσή του στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και των νόμων και να διατάξει την επιστροφή του καταδικασμένου κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα στη φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στις Φυλακές Κορυδαλλού”.

Να σημειωθεί, πως ο 62χρονος Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου και σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του να βρίσκεται σε οριακό σημείο,

Exit mobile version