ΕΚΠΑ: Αστυνομοκρατία σε Πρυτανεία και Νομική με προσαγωγές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΠΑ: Αστυνομοκρατία σε Πρυτανεία και Νομική με προσαγωγές

SHARE THIS

Οι δράσεις, οι συγκεντρώσεις, οι κινητοποιήσεις και οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών στον απόηχο της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, συνεχίζουν να έρχονται αντιμέτωπες με το κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής που δημιουργεί η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε βίαιες προσαγωγές τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων στο πλαίσιο απαγόρευσης διέλευσης ατόμων μπροστά από το κτίριο, ενώ η στρατοπέδευση τους έξω από το κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ συνεχίζεται. Παράλληλα υπάρχουν φοιτητές εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο.

Σύμφωνα με την επιτροπή εργαζομένων του κατειλημμένου ΡΕΞ, οι προσαχθέντες επιχείρησαν απλώς να πλησιάσουν το κτίριο από την πλαϊνή πόρτα, προκειμένου να δώσουν τρόφιμα και είδη υγιεινής στα μέλη της κατάληψης. Με ανακοίνωση καταγγέλουν την εκδικητική και κατασταλτική συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων.

Στο μεταξύ, η Ανοιχτή Συνέλευση της κατάληψης καλούσε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το κτίριο της Πρυτανείας, στις 6 μ.μ. Στην περιοχή εξακολουθούν να βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τις προθέσεις τους αναφορικά με την κατάληψη να παραμένουν άγνωστες.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΕΚΠΑ αποφάσισε χθες να κλείσει το Μέγαρο Θεωρητικών Επιστημών του πανεπιστημίου (κτίρια της Νομικής Σχολής) μέχρι την Πέμπτη, επικαλούμενη «διευκόλυνση των φοιτητών που επιθυμούν να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις»

Η αντίφαση σε αυτή την ανακοίνωση εντοπίζεται στο γεγονός ότι η απεργία είναι 24ωρη και τις υπόλοιπες μέρες οι σχολές του ΕΚΠΑ θα λειτουργήσουν κανονικά -πέρα από εκείνες που έχουν λάβει αποφάσεις για κατάληψη μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις. Από αργά το μεσημέρι εκατοντάδες φοιτητές της Νομικής βρέθηκαν έξω από το κτίριο της Σχολής επί της οδού Σόλωνος, όπου λίγα μέτρα πιο δίπλα έχει τοποθετηθεί σημαντικός αριθμός διμοιριών.

Οι φοιτητές απαιτούν να μπει τέλος από τον Πρύτανη Δημόπουλο στον αποκλεισμό τους από το κτίριο που διδάσκονται και κοινωνικοποιούνται καθημερινά, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση με βασικό θέμα το έγκλημα στα Τέμπη.

Exit mobile version