ΕΚΠΑ: Οι φοιτητές πιασμένοι χέρι-χέρι λένε ηχηρό «όχι» στην Πανεπιστημιακή αστυνομία
TWITTER/CHRISTOFAKISN
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΠΑ: Οι φοιτητές πιασμένοι χέρι-χέρι λένε ηχηρό «όχι» στην Πανεπιστημιακή αστυνομία

SHARE THIS

Ο αγώνας των φοιτητών κατά της Πανεπιστημιακής αστυνομίας συνεχίζεται. Συγκεντρωμένοι φοιτητές και φοιτήτριες, έχουν αποκλείσει την είσοδο

Με πιασμένα τα χέρια, δημιουργώντας αλυσίδα, οι φοιτητές συνεχίζουν να αγωνίζονται σθεναρά κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, στις πύλες του ΕΚΠΑ βρίσκονται συγκεντρωμένοι φοιτητές και φοιτήτριες, που έχουν αποκλείσει την είσοδο στην ΟΠΠΙ, έχοντας δημιουργήσει ανθρώπινο «φράγμα», ενώ φωνάζουν συνθήματα κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

 

Για πρώτη μέρα σήμερα εμφανίστηκαν οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) στο ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη. Μάλιστα, έφτασαν στην κεντρική πύλη της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου με την συνοδεία των ΜΑΤ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν όλους τους φοιτητές να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση.

Επίσης, αύριο θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 8 π.μ στην πύλη της Ούλωφ Πάλμε και κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Θυμόμαστε ακόμη τους τραυματισμένους φοιτητές από τα αστυνομικά πογκρόμ στα πανεπιστήμια και αναρωτιόμαστε: Τι είδους ασφάλεια έχει σκοπό να προσφέρει η Πανεπιστημιακή αστυνομία; Ποιους ακριβώς υποτίθεται πως εξυπηρετεί;

Exit mobile version