Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ για γυναικοκτονία: «Δεν θεωρώ πως δόθηκε η εικόνα ότι κινδυνεύει η ζωή της»
ΑΝΤ1 / SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ για γυναικοκτονία: «Δεν θεωρώ πως δόθηκε η εικόνα ότι κινδυνεύει η ζωή της»

SHARE THIS

«Δεν ξέρουμε πόσες φορές έχει κακοποιηθεί στο παρελθόν, καθώς δεν υπάρχει αρχείο στο αστυνομικό τμήμα της Σαλαμίνας»

Για τη γυναικοκτονία που διαπράχθηκε στη Σαλαμίνα, μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, η οποία δήλωσε πως δεν θεωρεί «πως δόθηκε η εικόνα ότι κινδυνεύει τόσο άμεσα η ζωή της γυναίκας».

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε πως «απ’ όσο γνωρίζει η αστυνομία, τελευταία φορά η γυναίκα κακοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ. Μετέβη στο αστυνομικό τμήμα το Σάββατο για να καταγγείλει τον κακοποιητή. Δεν ξέρουμε πόσες φορές έχει κακοποιηθεί στο παρελθόν, καθώς δεν υπάρχει αρχείο στο αστυνομικό τμήμα της Σαλαμίνας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί δεν ληφθήκαν παραπάνω μέτρα από την αστυνομία για τη προστασία της γυναίκας που είχε καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία, η Κ. Δημογλίδου απάντησε «δεν θεωρώ πως δόθηκε η εικόνα ότι κινδυνεύει τόσο άμεσα η ζωή της γυναίκας» και πρόσθεσε «οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν πως κινδυνεύει η σωματική της ακεραιότητα γι’ αυτό και της προτάθηκε να πάρει το panic button και στην περίπτωση που κινηθεί κοντά στην οικία της ο συγκεκριμένος άνθρωπος να το ενεργοποιήσει. Δυστυχώς δεν πρόλαβε».

«Από μαρτυρίες μαθαίνουμε πως η γυναίκα κακοποιούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς οι γείτονες γνώριζαν, η κοινωνία γνώριζε, αλλά κανείς ποτέ δεν σήκωσε το τηλέφωνο. Κι αυτό το λέω με μεγάλη πικρία, καθώς το 2023 δεν είναι δικαιολογία το “φοβάμαι να καταγγείλω στην αστυνομία”», συνέχισε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Αναφορικά με την καραμπίνα, με την οποία ο 70χρονος σκότωσε τη 43χρονη, εξήγησε ότι την προμηθεύτηκε από κάποιον άνθρωπο που εργαζόταν σε λαϊκή αγορά. Σχετικά με το παιδί της 43χρονης, η εκπρόσωπος Τύπου είπε πως «έχει ενημερωθεί και το αρμόδιο υπουργείο. Είναι εν ζωή ο πατέρας του παιδιού ο οποίος, φαντάζομαι, ότι θα αναλάβει την προστασία του από ‘δώ και πέρα».

Exit mobile version