Εκτεθειμένοι Γεωργιάδης-Πελώνη: Τελευταία στιγμή κλειστό το  λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτεθειμένοι Γεωργιάδης-Πελώνη: Τελευταία στιγμή κλειστό το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα

SHARE THIS

Όπως φαίνεται οι δηλώσεις Γεωργιάδη και Πελώνη πως «οι αποφάσεις της επιτροπής για το άνοιγμα ήταν ομόφωνες» απέχουν πολύ απ' την πραγματικότητα, ενώ εκτίθεται και ο Κ. Μητσοτάκης

Ενώ ο πρωθυπουργός έλεγε, πως ομόφωνα η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε το άνοιγμα του λιανεμπορίου όπως φαίνεται, υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες στις τάξεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα.

Ενω η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας είχε ολοκληρωθεί από τις 19.00 το απόγευμα της Παρασκευής, στις 21.00 το βράδυ έγινε γνωστό πως βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν στο άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, αποκαλύπτοντας τις έντονες πιέσεις που υφίστανται οι επιστήμονες που την απαρτίζουν.

Ανακοινώθηκε λοιπόν και επίσημα το πρωί του Σαββάτου, η κυβερνητική απόφαση για αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Όπως φαίνεται οι δηλώσεις Γεωργιάδη και Πελώνη πως «οι αποφάσεις της επιτροπής για το άνοιγμα ήταν ομόφωνες» απέχουν πολύ απ’ την πραγματικότητα, ενώ εκτίθεται και ο Κ. Μητσοτάκης που χθες στην βουλή εγκαλούσε τους διστακτικούς στο άνοιγμα του λιανεμπορίου επικαλούμενος την επιτροπή των ειδικών.

Τα κρούσματα στις περιοχές:

Στην Κοζάνη υπάρχουν 1.458 ενεργά και πιθανά κρούσματα, ενώ η κατάσταση στις ΜΕΘ για κορωνοϊό είναι οριακή. Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 94 κρούσματα.

Στη Θεσσαλονίκη, τα ενεργά κρούσματα ξεπερνούν τις 3.000 με αποτέλεσμα τα ενεργά και πιθανά κρούσματα να φτάνουν σήμερα τις 6.791, μία αύξηση άνω του 44% το τελευταίο 10ήμερο. Μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 350 νέα.

Στην Αχαΐα εντοπίζονται 1.062 ενεργά, ενώ περισσότερα από 1.800 είναι τα ενεργά και πιθανά κρούσματα. Από την ημέρα που η περιοχή μπήκε σε βαθύ κόκκινο έως σήμερα αυξάνονται κατά 46,89% τα ενεργά κρούσματα. Στο τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 141 νέα.

Exit mobile version