Έκθετη η κυβέρνηση για τα self test στα σχολεία: «Εμείς εισηγηθήκαμε 2 την εβδομάδα – Λογιστικοί οι λόγοι της μείωσης»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκθετη η κυβέρνηση για τα self test στα σχολεία: «Εμείς εισηγηθήκαμε 2 την εβδομάδα – Λογιστικοί οι λόγοι της μείωσης»

SHARE THIS

«Εμείς εισηγηθήκαμε δύο την εβδομάδα» ξεκαθάρισε ο Αθ. Εξαδάκτυλος, με τον Α. Γκίκα να ξεκαθαρίζει ότι μειώθηκαν για λόγους «λογιστικούς»

Πλήρως έκθετη είναι η κυβέρνηση σχετικά με το σοβαρό έλλειμμα υγειονομικής ασφάλειας που έχει προκύψει από τη μείωση των self test που δικαιούνται πια μαθητές κι εκπαιδευτικοί. Κι αυτό γιατί σύμφωνα τόσο με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου αλλά και με μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η επιστημονική εισήγηση ήταν να να παραμείνει ο αριθμός των δύο self test ανά εβδομάδα και να μη μειωθεί σε ένα!

Αυθαίρετη η απόφαση για την μείωση των self test

Από σήμερα, η οδηγία των Αρχών για τα σχολεία αλλάζει και οι μαθητές θα υποχρεούνται σε ένα self test μόνο κάθε Κυριακή βράδυ. Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί.

Όμως προκαλούνται ερωτηματικά καθώς η απόφαση μοιάζει να είναι αυθαίρετη κι επιστημονικά ατεκμηρίωτη καθώς ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ξεκαθάρισε πως η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε να γίνονται δύο self test την εβδομάδα στα σχολεία και όχι ένα, όπως ισχύει από σήμερα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε πως αρχικά έγινε συζήτηση για ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα.

Όμως αντίστοιχη ήταν και η απάντηση του Α. Γκίκα, καθηγητή Παθολογίας και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ο οποίος επεσήμανε ότι η εισήγηση της Επιτροπής είναι δύο self test ανά εβδομάδα και απέδωσε την μείωση σε ένα αυτή σε «λογιστικούς» λόγους.

Exit mobile version