ΕΛΑΣ: Έξι συλλήψεις για παιδική και εκδικητική πορνογραφία
AP
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Έξι συλλήψεις για παιδική και εκδικητική πορνογραφία

SHARE THIS

Ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον 30 ανήλικα θύματα και 10 ενήλικα θύματα εκδικητικής πορνογραφίας

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποίησε πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Συγκοινωνούντα Δοχεία” και εντόπισε 32 εμπλεκόμενους, από τους οποίους οι 6 συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία, μέσω διαδικτύου. Σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Οι εμπλεκόμενοι διατηρούσαν πρόσβαση σε servers σελίδας κοινωνικής δικτύωσης και διακινούσαν μεγάλο όγκο υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και εκδικητικής πορνογραφίας. Το επίμαχο υλικό εμπλουτιζόταν και ανανεωνόταν σε τακτική βάση, ώστε να είναι δυνατή η διαρκής αγοραπωλησία και ανταλλαγή ταυτόχρονα σε όλους τους διακομιστές.

Το υλικό διέθεταν έναντι χρηματικών ποσών που κυμαίνονταν από 5 ευρώ έως 35 ευρώ, ώστε οι χρήστες κατά περίπτωση να αποκτούν: πρόσβαση σε όλο το υλικό που ήταν αποθηκευμένο σε κάθε διακομιστή, πλήρη πρόσβαση σε κλειδωμένα κανάλια όπου βρισκόταν ομαδοποιημένο το ανωτέρω υλικό και κατηγοριοποιημένο βάσει προσωπικών στοιχείων θύματος ή ανά περιοχή κατοικίας του και δυνατότητα να «κατεβάσουν» όλο το επίμαχο υλικό μέσω υπερσυνδέσμων.

Ζητήθηκε συνδρομή από τις ΗΠΑ

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας και ακολούθησε έρευνα με τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών σε κανάλια των διακομιστών και στο πορνογραφικό υλικό το οποίο είχε αποθηκευτεί τοπικά ή σε νεφοϋπολογιστικούς λογαριασμούς με σκοπό τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των θυμάτων. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με το Τμήμα Homeland Security Investigations της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και με την εταιρία νεφοϋπολογιστικών λογαριασμών, όπου δημοσιεύτηκαν οι επίμαχοι υπερσύνδεσμοι, απ’ όπου προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και στοιχεία για τους χρήστες – διαχειριστές και τους χρήστες – επισκέπτες των διακομιστών.

Exit mobile version