Ελεύθερες παραλίες: «Συστημένο» γράμμα στον Χατζηδάκη από την Πάρο
EUROKINISSI ILIAS PETRAKIS -FACEBOOK
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερες παραλίες: «Συστημένο» γράμμα στον Χατζηδάκη από την Πάρο

SHARE THIS

«Τα νησιά τα χάνουμε. Τα αρπάζει σιγά σιγά η ολιγαρχία του πλούτου και της γνώριμης στα στρώματα αυτά ασυδοσίας».

Στις όψιμες υποσχέσεις του Υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη που ήρθαν μετά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις πολιτών που διεκδικούν δυναμικά την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, απαντά με ανοιχτή επιστολή του Πολίτης που συμμετέχει στην Πρωτοβουλία για ελεύθερες παραλίες στην Πάρο.

Όπως τονίζεται στην ανοικτή επιστολή που έχει αναρτήσει ο Χρήστος Γεωργούσης στη σελίδα της Κίνησης Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες | Save Paros Beaches στο Facebook: «Τα νησιά τα χάνουμε. Τα αρπάζει σιγά σιγά η ολιγαρχία του πλούτου και της γνώριμης στα στρώματα αυτά ασυδοσίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα νησιά δεν θα τα σώσουν από την τρέχουσα καταστροφή αυτές οι υπηρεσίες που δεν έχουν την έδρα τους στα ίδια τα νησιά. Δεν θα προστατέψει τις ακτές της Πάρου υπάλληλος της Αθήνας, ούτε ξέρει, ούτε νοιάζεται, ούτε απαντά στα τηλέφωνα. Πρόκειται για μια γραφειοκρατική ιδέα της διοίκησης».

Γι΄αυτό, ζητά να «συσταθεί ένα όργανο, μια επιτροπή ελέγχου και επέμβασης αποτελούμενη από ανθρώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, την αστυνομία, το λιμεναρχείο και πιθανόν τον ειρηνοδίκη κάθε νησιού. Να υπάρξει και συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος, από το οποίο δεν έχουμε δει και κάτι σοβαρό τα τελευταία χρόνια στις Κυκλάδες. Μάλλον δεν υπάρχει καν τέτοιο Υπουργείο, δεν ενδιαφέρονται οι άνθρωποι και οι Κυκλάδες καταστρέφονται όλο και πιο πολύ προς ζημία όλων μας. Πρόκειται για εθνική απώλεια».

Η ανάρτηση:

«Γράμμα στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη

Κύριε Υπουργέ. Θα αναρτήσω την ανακοίνωσή σας πιο κάτω αλλά θα σας στείλω πρώτα μια πρόταση. Καλή ίσως είναι η ιδέα της Κτηματικής, αλλά τα νησιά δεν θα τα σώσουν από την τρέχουσα καταστροφή αυτές οι υπηρεσίες που δεν έχουν την έδρα τους στα ίδια τα νησιά. Δεν θα προστατέψει τις ακτές της Πάρου υπάλληλος της Αθήνας, ούτε ξέρει, ούτε νοιάζεται, ούτε απαντά στα τηλέφωνα. Πρόκειται για μια γραφειοκρατική ιδέα της διοίκησης.

Για το λόγο αυτό για την προστασία των ακτών και των παραλιών πρέπει να συσταθεί ένα όργανο, μια επιτροπή ελέγχου και επέμβασης αποτελούμενη από ανθρώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, την αστυνομία, το λιμεναρχείο και πιθανόν τον ειρηνοδίκη κάθε νησιού.

Οι ακτές και οι παραλίες έχουν γνωρίσει τα τελευταία χρόνια μια ανυπολόγιστη καταστροφή και αν συνεχιστεί οι Κυκλάδες και τα άλλα νησιά θα χάσουν και το άλλο μισό της ομορφιάς και του πολιτισμού τους. Το μισό το έχουν χάσει ήδη! Εδώ πρέπει να υπάρξει και συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος, από το οποίο δεν έχουμε δει και κάτι σοβαρό τα τελευταία χρόνια στις Κυκλάδες.

Μάλλον δεν υπάρχει καν τέτοιο Υπουργείο, δεν ενδιαφέρονται οι άνθρωποι και οι Κυκλάδες καταστρέφονται όλο και πιο πολύ προς ζημία όλων μας. Πρόκειται για εθνική απώλεια. Τα νησιά τα χάνουμε. Τα αρπάζει σιγά σιγά η ολιγαρχία του πλούτου και της γνώριμης στα στρώματα αυτά ασυδοσίας. Από την άλλη κάτι που ενδιαφέρει το Υπουργείο σας και όλα τα άλλα, και την κυβέρνησή γενικά, είναι ότι η ανομία, το θράσος, η λογική της αρπαχτής έχουν γίνει καθημερινή συνήθεια και διαμορφώνουν αρνητικά τον χαρακτήρα όλων μας. Να υπάρξει λογική, ήθος και νομιμότητα.

Στα νησιά ο καθένας κάνει ό, τι τού αρέσει, ό, τι τον βολεύει, ό, τι περνά απ΄ την κούτρα του. Γινόμαστε αθεράπευτα ιδιοτελείς και χάνεται η έννοια του κοινού συμφέροντος μπροστά στον εύκολο πλουτισμό. Παίρνεις ένα φορτηγό, κουβαλάς θηριώδη έπιπλα και τα αδειάζεις στην παραλία για να βγάζεις λεφτά. Και όλοι κάνουμε την πάπια!».

Στη συνέχεια, ο ίδιος παραθέτει την ανακοίνωση του Υπουργείου που «τον εξέπληξε ευχάριστα».


Exit mobile version