Ελλάδα 2.0: Εικόνες ντροπής με «αυτοσχέδιο» χειρουργικό τραπέζι στο νοσοκομείο της Νίκαιας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελλάδα 2.0: Εικόνες ντροπής με «αυτοσχέδιο» χειρουργικό τραπέζι στο νοσοκομείο της Νίκαιας

SHARE THIS

«Η κατάσταση θυμίζει νοσοκομείο εμπόλεμης ζώνης καθώς ο αυτοσχέδιος πάγκος δεν δύναται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ιατρών οι οποίοι καλούνται να κάνουν χειρουργεία υπό αυτές τις συνθήκες».

Απόγνωση και ντροπή δημιουργεί η εικόνα από νοσοκομείο της χώρας και μάλιστα εν μέσω πανδημικής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα, το ΕΣΥ όπως φαίνεται έχει αφεθεί στο έλεός του με την εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Το μεγαλύτερο «βάρος» αφορά, όπως είναι λογικό, περιστατικά που σχετίζονται με τον κορονοϊό. Έτσι, όπως όπως καταγγέλει και η ΠΟΕΔΗΝ περνά σε δεύτερη φάση η ενίσχυση του Δημόσιου τομέα Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα η ορθοπεδική χειρουργική αίθουσα στο νοσοκομείο Νίκαιας, περιλαμβάνει το χειρουργικό τραπέζι, το οποίο όμως είναι ένας ξύλινος πάγκος δεμένος με γάζες και χρησιμοποιήθηκε για ένα περίπου χρόνο, όπως δημοσιεύει το ieidiseis.gr

Όταν χειρουργούνταν οι ασθενείς, τον ξύλινο πάγκο στο κάτω μέρος τον στερέωναν οι νοσηλευτές και οι γιατροί με σκαμπό» συμπληρώνει η ΠΟΕΔΗΝ και καταλήγει σχολιάζοντας: «Η κατάσταση αυτή θυμίζει νοσοκομείο εμπόλεμης ζώνης καθώς ο αυτοσχέδιος πάγκος δεν δύναται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ιατρών οι οποίοι καλούνται να κάνουν χειρουργεία υπό αυτές τις συνθήκες».

Exit mobile version