Ελλάδα 2.0: «Kαταρράκτες» στη Βασ. Σοφίας – Ποτάμια οι δρόμοι (Video+Photos)
SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελλάδα 2.0: «Kαταρράκτες» στη Βασ. Σοφίας – Ποτάμια οι δρόμοι (Video+Photos)

SHARE THIS

Στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, ενώ σχηματίστηκε και ένας... καταρράκτης, στο ύψος του ΝΙΜΤΣ!

Η βροχόπτωση στην Αθήνα έχει μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια, κάνοντας την διέλευση των πεζών… άθλο αφού έχουν δημιουργηθεί ακόμη και… καταρράκτες!

Όπως καταγράφει βίντεο του News 24/7 στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, ενώ σχηματίστηκε και ένας… καταρράκτης, στο ύψος του ΝΙΜΤΣ!

Παράλληλα, όπως καταγγέλλει με ανάρτησή της η Πρωτοβουλία Μένουμε Ενεργοί, μεγάλα είναι τα προβλήματα που καταγράφονται και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας. Χαρακτηριστικά, μια εικόνα από σχολείο στους πρόποδες του λόφου Στρέφη στα Εξάρχεια, δείχνει νερά να κυλούν ορμητικά από τις σκάλες.

«Ένα από τα επιχειρήματα των κατοίκων κατά των έργων «ανάπλασης» του Δήμου Αθηναίων ήταν οι επιπτώσεις στην περιοχή από πιθανές βροχοπτώσεις. Οι κάτοικοι αρχικά πέτυχαν δικαστικά προσωρινή παύση των εργασιών όμως ο Δήμος Αθηναίων αγνοώντας τις γνωματεύσεις ξαναξεκίνησε τα έργα. Αποτέλεσμα; Με την πρώτη δυνατή βροχή, εγκλωβισμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί σε σχολεία και δρόμοι ποτάμια…

Πόλεις με μπόλικα έργα βιτρίνας, χωρίς υποδομές. Τι μένει; Ένα επαναλαμβανόμενο «Μείνετε σπίτι» που σημαίνει ότι οι πόλεις μας δεν είναι βιώσιμες» αναφέρεται στην καταγγελία.

Προβλήματα στην κυκλοφορία

Παρά την έγκαιρη πρόγνωση της κακοκαιρίας, υπάρχει υπερχείλιση υδάτων κι έτσι διακόπη η κυκλοφορία επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσής της με την οδό Πέτρου Ράλλη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

Ακόμη, διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσής της με την οδό Χαμοστέρνας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Διακοπή της κυκλοφορίας σημειώνεται επίσης: Επί της νέας παραλιακής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα (λίγο πριν την υπόγεια σήραγγα) στο ύψος του Σταύρος Νιάρχος και επί της οδού Ωκεανίδων από το ύψος της διασταύρωσής της με την οδό Μαραθώνος στην περιοχή του Ασπροπύργου.


Έντονη βροχόπτωση με διαστήματα χαλαζόπτωσης στην Αθήνα, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023.
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Έντονη βροχόπτωση με διαστήματα χαλαζόπτωσης στην Αθήνα, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023.
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Καθυστερήσεις παρατηρούνται στην Περιφ. Υμηττού στο ρεύμα προς Ελευσίνα από τον κόμβο Πλακεντίας έως τον κόμβο Κηφισίας. Καθυστερήσεις υπάρχουν επίσης στο ρεύμα προς Ελευσίνα από τον κόμβο Πλακεντίας έως τον κόμβο Κηφισίας. Καθυστερήσεις και στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο από τον κόμβο Μεταμόρφωσης έως τον κόμβο Κηφισίας.

Δεν θα λειτουργήσουν τα απογευματινά και νυχτερινά σχολεία

Κλειστά αναμένεται να παραμείνουν σήμερα τα σχολεία που λειτουργούν το απόγευμα στην Αττική, όπως επίσης και τα νυχτερινά γυμνάσια και λύκεια, λόγω της κακοκαιρίας.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, τα παιδιά είναι καλύτερο να μείνουν στο σπίτι μέχρι να κοπάσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Exit mobile version