Ελλάδα 2.0: Πλημμύρισαν από αντιπλημμυρικό έργο και τους αρνούνται αποζημίωση (Video)
SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελλάδα 2.0: Πλημμύρισαν από αντιπλημμυρικό έργο και τους αρνούνται αποζημίωση (Video)

SHARE THIS

Τρεις φορές έχουν πλημμυρίσει στις Τζιτζιφιές από τα αντιπλημμυρικά έργα και δεν οι κάτοικοι δεν μπορούν να βρουν άκρη με το ποιος φταίει.

Μια ακόμη επιβεβαίωση της… ολιστικής ζωής στη χώρα, έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τις επιτυχίες της κυβέρνησης για τα αντιπλημμυρικά έργα -και όχι μόνο-, από τις Τζιτζιφιές της Αττικής, όπου περιοχή έχει πλημμυρίσει εξαιτίας αντιπλημμυρικού έργου 3 φορές έως τώρα και μάλιστα η μία εν μέσω καλοκαιριού, με τους κατοίκους να αναρωτιούνται τι πρόκειται να γίνει τον χειμώνα, όπου οι βροχές θα είναι σφοδρότερες και περισσότερες.

Μάλιστα, η Περιφέρεια και η δημαρχία ρίχνουν το μπαλάκι των ευθυνών αλλού, με τους κατοίκους να μη λαμβάνουν αποζημιώσεις που ζητούν και δικαιούνται, αφήνοντάς τους στο σκοτάδι.

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της οδού Βότση, στις Τζιτζιφιές ζουν με τον φόβο της επόμενης πλημμύρας κι αυτό γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν φραγεί από άλλα έργα που γίνονται στο Δέλτα Φαλήρου, τα οποία έχει αναθέσει η Περιφέρεια.

Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι οι κάτοικοι των περιοχών να έχουν πλημμυρίσει τρεις φορές, μία το 2018 και δύο το 2022, μία τον Οκτώβριο και μία τον Νοέμβριο. Συνολικά ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι πέντε πολυκατοικιών επί της οδού Βότση και άλλων δύο πολυκατοικιών από τον πίσω δρόμο.

Ο κος Σιγάλας, ένοικος πολυκατοικίας δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα Mega»:

« Είναι ένα αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο είναι τεράστιο και μέχρι πρώτινος δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Υπάρχει ανθρώπινο λάθος, ίσως κάποιος μηχανικός, η ηλιθιότητα είναι ανίκητη. Τι να πω. Έχουμε επισημάνει ότι  μετά την διαπλάτυνση του δρόμου, έχουν φράξει την έξοδο που φεύγουν τα νερά. Στείλαμε έγγραφο στην Περιφέρεια, η οποία μας απάντησε ότι υπεύθυνος είναι ο δήμος. Η δημαρχία μας έστειλε ένα έγγραφο που μας απέρριψε τις αιτήσεις γιατί δεν είναι μέσα στο νόμο και θα κάνουν μία τροπολογία, τουλάχιστον τους κοινόχρηστους χώρους».

Οι πλημμύρες έχουν καταστρέψει λέβητες στα σπίτια αλλά και αυτοκίνητα.

Ο καθηγητής γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας σχολίασε για την ένταση των καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα: «Λόγω της κλιματικής κρίσης, τα φαινόμενα αυτά θα έχουν μεγαλύτερη συχνότητα, πιο μεγάλη ένταση και θα εναλλάσσονται ως προς το είδος. Δηλαδή θα έχουμε από την μία έντονες βροχοπτώσεις και από την άλλη πλευρά ξηρασία και δασικές πυρκαγιές».

Exit mobile version