«Ελλάδα 2.0»: Τρακτέρ απεγκλώβισε μαθητές από πλημμυρισμένο δημοτικό στην Ηλεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ελλάδα 2.0»: Τρακτέρ απεγκλώβισε μαθητές από πλημμυρισμένο δημοτικό στην Ηλεία

SHARE THIS

Την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων έδειξαν μάλιστα οι συγκεκριμένες πλημμύρες, που θα έπρεπε να έχουν γίνει μετά τις φωτιές του καλοκαιριού, που έπληξαν τον νομό.

Σε… λίμνες μετατράπηκαν οι δρόμοι σε περιοχές της Ηλείας, Γαστούνη, Λεχαινά και Βαρθολομιό, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή.

Την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων έδειξαν μάλιστα οι συγκεκριμένες πλημμύρες, ενώ υπενθυμίζεται ότι θα περίμενε κανείς, μετά τις φωτιές που έπληξαν τον νομό το καλοκαίρι, θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει τα όποια έργα.

Εκτός από δρόμους, έχουν πλημμυρίσει στρέμματα καλλιεργειών, καταστήματα, σπίτια, αλλά και σχολεία. Αλγεινή εντύπωση μάλιστα, προκαλεί ότι ένα τρακτέρ και ένα όχημα του Δήμου απεγκλώβισαν μαθητές από το δημοτικό του Βαρθολομιού, όπως αναφέρει το τοπικό ilialive.gr.

Προληπτικά επίσης εκκενώθηκαν το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός της Βάρδας.

Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα Λεχαινά, τη Γαστούνη, το Βαρθολομιό, το Τραγανό, το Καρδιακαύτι η στάθμη του νερού ανέβηκε αρκετά ψηλά και υπάρχουν πληροφορίες για πλημμύρες σε καταστήματα και σπίτια. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν κινητοποιηθεί για να ανταποκριθούν στις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή, για να βοηθήσουν τους πολίτες.

Τέλος, λόγω της κακοκαιρίας διεκόπη η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στο 55ο χλμ. στο ύψος της διασταύρωσης Μεσονερίου.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)
Exit mobile version