Έμφυλη βία στη Ρόδο: Μαχαίρωσε τη σύζυγό του επειδή του ζήτησε να χωρίσουν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έμφυλη βία στη Ρόδο: Μαχαίρωσε τη σύζυγό του επειδή του ζήτησε να χωρίσουν

SHARE THIS

Ακόμα ένα περιστατικό έμφυλης βίας σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, αυτή τη φορά στη Ρόδο, με έναν 47χρονο να μαχαιρώνει την 36χρονη σύζυγό του.  

Μια ακόμη γυναίκα μαχαιρώθηκε πολλαπλά από τον σύζυγό της, όταν του ζήτησε να χωρίσουν. Μία ακόμη απόδειξη της πατριαρχίας. Τη θεωρούσε ιδιοκτησία του. Πίστευε πως είχε δικαιώματα ζωής και θανάτου πάνω της και όταν η γυναίκα θέλησε να απεγκλωβιστεί από αυτή την καταπιεστική και κακοποιητική σχέση και να φύγει μακριά του, αυτός θα τη σκότωνε.

Η γυναίκα ευτυχώς μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου θα παραπεμφθεί αύριο ο 47χρονος, ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε αρκετές φορές την 36χρονη σύζυγό του, όταν εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν.

Το νέο αιματηρό επεισόδιο συνέβη μόλις μία μέρα μετά την δολοφονία 31χρονης από τον σύζυγό της, με μαχαίρι, μέσα στο διαμέρισμά τους στη Δάφνη.

Το χρονικό

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν στην Αστυνομία γείτονες, στο σπίτι ξέσπασε άγριος καυγάς λίγο πριν τις 12 το βράδυ.

Ο 47χρονος έβγαλε στιλέτο και την απείλησε. Η γυναίκα άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Οι φωνές της, τον έκαναν να σταματήσει προσωρινά και να φύγει με τη μοτοσικλέτα του. Επέστρεψε ξανά λίγη ώρα αργότερα.

Η 36χρονη άρχισε και πάλι να καλεί σε βοήθεια όταν ο σύζυγός της άρχισε να την τραυματίζει με το στιλέτο που κρατούσε, στο λαιμό, την κοιλιά και τα χέρια.

Οι γείτονες ειδοποίησαν ξανά την Αστυνομία και στο σημείο έφθασε η ομάδα της ΟΠΚΕ όπου ακινητοποίησε και πέρασε χειροπέδες στον δράστη.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άντρας φέρεται να έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για όμοια αδικήματα.

Την έρευνα στο πλαίσιο της προανάκρισης έχει αναλάβει το Αστυνομικό τμήμα Ιαλυσού.

Exit mobile version