ΕΜΠ: Χημικά και βία στους φοιτητές που υπερασπίζονται την δημόσια Παιδεία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΜΠ: Χημικά και βία στους φοιτητές που υπερασπίζονται την δημόσια Παιδεία

SHARE THIS

H ΕΛΑΣ διέλυσε την κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΜΠ, με αστυνομικούς να κυνηγούν άτομα σε χώρους του ιδρύματος

Με καταστολή, αστυνομική βία και προσαγωγές απάντησε η κυβέρνηση στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο όπου πραγματοποιούνταν κατάληψη στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση.

H ΕΛΑΣ επιχείρησε να διαλύσει την κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΜΠ, με αστυνομικούς να κυνηγούν άτομα σε χώρους του ιδρύματος, αλλά τελικά η αγωνιστική κινητοποίηση των φοιτητών έδιωξε τους ένστολους.

Παράλληλα, έξω από το κτίριο επικράτησε ένταση ανάμεσα σε ΜΑΤ και φοιτητικές οργανώσεις που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η αστυνομία περικύκλωσε το κτίριο του ΕΜΠ και προέβη σε προσαγωγές φοιτητών και φοιτητριών απ’ την κατειλημμένη πρυτανεία.

Όπως καταγγέλλουν φοιτητικές οργανώσεις, οι αστυνομικές δυνάμεις χτύπησαν φοιτητές, με φωτογραφίες να καταγράφουν άτομα να αιμορραγούν από το κεφάλι. Ωστόσο, όπως σημειώνεται στα social media, παρά την αστυνομική βία, οι φοιτητές κατάφεραν να διώξουν τα ΜΑΤ.

Exit mobile version