«Ένα αλλιώτικο παιδάκι»: Όταν ο Παύλος Παυλίδης αφιέρωσε τραγούδι στον Ζακ Κωστόπουλο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ένα αλλιώτικο παιδάκι»: Όταν ο Παύλος Παυλίδης αφιέρωσε τραγούδι στον Ζακ Κωστόπουλο

SHARE THIS

«Ενώνουμε την φωνή μας με τους ανθρώπους του Ζακ, για να απαιτήσουμε σεβασμό, ορατότητα, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη»

Η στυγνή δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας, στοιχειώνει ακόμα όσους είδαν, άκουσαν, έμαθαν για την αποτρόπαια πράξη, που κυκλοφόρησε αρχικά κομμένη και ραμμένη όπως την ήθελαν. Προσπαθούσαν να παρουσιάσουν έναν ληστή, έναν επικίνδυνο άνθρωπο, έναν τοξικομανή που μπήκε σε κοσμηματοπωλείο να ληστέψει. Το κουβάρι της αλήθειας ξεκίνησε να ξετυλίγεται αφότου χιλιάδες πολίτες ύψωσαν το ανάστημά τους και άρχισαν να συλλέγουν στοιχεία και να ζητούν επίμονα απαντήσεις. Οι εξετάσεις που διατάχθηκαν έδωσαν το πρώτο φως στην υπόθεση. Ο Ζακ δεν ήταν κακοποιός, δε μπήκε για να κλέψει, δεν ήταν ένοπλος.

Τρεις μήνες μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, Δεκέμβριο του 2018, η ιστορία ενέπνευσε έναν καλλιτέχνη, τραγουδοποιό να αναδείξει τη ζωή του Ζακ. Ο Παύλος Παυλίδης, ακόμη μια φορά, ένωσε τις δυνάμεις του με τη σκηνοθέτρια Μαρίνα Δανέζη και αφιέρωσε ένα έργο τέχνης, ένα τραγούδι βγαλμένο από την ψυχή του και τη ζωή του Ζακ, στον ίδιο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρώην τραγουδιστής των Ξύλινων Σπαθιών για το τραγούδι με τίτλο « Ένα αλλιώτικο παιδάκι»:

«Λίγες μέρες μετά το θάνατο του Ζακ μου τηλεφώνησαν οι φίλοι του και με ρώτησαν αν θέλω να πω κάτι για το περιστατικό. Τους είπα ότι γράφω ένα τραγούδι που μιλάει γι’ αυτό και ότι προτιμώ να εκφράσω έτσι τη λύπη μου και να πω την άποψη μου, και ότι αυτό μου φαίνεται πιο ουσιαστικό και χρήσιμο.

Τους είπα επίσης ότι θέλω να τους συναντήσω και να μάθω από κοντά λεπτομέρειες για να έχω καλύτερη εικόνα. Κουβεντιάζοντας μαζί τους γεννήθηκε και η ιδέα αυτού του βιντεοκλίπ. Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο. Ήταν μοναδική εμπειρία για μένα. Ελπίζω να πιάσει τόπο.
Ευχαριστώ. Παύλος Παυλίδης.»

«Μια κραυγή για αγάπη, για ζωή.

Όταν ο Παύλος μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να συνεργαστούμε προκειμένου να δώσουμε «εικόνα» στο τραγούδι του, χωρίς δεύτερη σκέψη δέχτηκα. Καταφέραμε να παρασύρουμε δεκάδες παλιούς και νέους φίλους στην περιπέτεια. Άφοβα, με ενθουσιασμό και αγάπη. Η επιθυμία μας είναι το βίντεο που δημιουργήθηκε από όλη αυτήν την ομάδα
να αποτελέσει μια υπενθύμιση, να είναι ο δικός μας τρόπος να πάρουμε θέση, να ενώσουμε την φωνή μας με τους ανθρώπους του Ζακ, να απαιτήσουμε σεβασμό, ορατότητα, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη. Καλή θέαση!
Μαρίνα Δανέζη, Σκηνοθέτρια»

 Αφού χορτάσαν βία και αίμα στις οθόνες τους

αφού ταΐσαν με σκουπίδια τα παιδιά τους

ανασηκώσαν πάλι αδιάφορα τους ώμους τους

και επιστρέψαν ένας ένας στη δουλειά τους.

Μείνε κοντά μου απόψε εδώ μείνε κοντά μου

φυσάει μέσα μου ένα όμορφο αεράκι

χλωμή βασίλισσα σήκω και χόρεψε

τρομάζουνε γιατί είσαι αλλιώτικο παιδάκι.

Exit mobile version