Ένοχος ο 47χρονος εργοδότης για τον βίαιο ξυλοδαρμό του μετανάστη εργάτη στα Χανιά
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοχος ο 47χρονος εργοδότης για τον βίαιο ξυλοδαρμό του μετανάστη εργάτη στα Χανιά

SHARE THIS

Η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομης βίας.

Την ενοχή του 47χρονου εργολάβου ο οποίος ξυλοκόπησε μετανάστη εργάτη που ζήτησε τα δεδουλευμένα του, αποφάσισε το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Κατηγορούνταν για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράνομη βία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με το neakriti.gr Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα με το δικαστήριο να κρίνει ένοχο τον 47χρονο σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης 25 μηνών με τριετή αναστολή.  Του έθεσε δε τους όρους να καταβάλει μέχρι αύριο τα οφειλόμενα στο θύμα, να μην τον πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων όπως επίσης  να παραδώσει στις αρχές τον μπαλτά που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του.

Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο εργολάβος πρέπει να εμφανίζεται σε τακτά διαστήματα στο οικείο Α.Τ, να αποδώσει στο θύμα τα 270 ευρώ που ήταν τα δεδουλευμένα του, ενώ απαγορεύεται να τον πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομης βίας.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος περιέγραψε τη δική του πλευρά των γεγονότων ενώ όπως ισχυρίστηκε, ο εργάτης του είχε προκαλέσει ζημιές στο αυτοκίνητο.

Σημειώνεται πως την ώρα της δίκης, μέλη από σωματεία εργαζομένων βρέθηκαν στα Δικαστήρια εις ένδειξη συμπαράστασης στον αλλοδαπό εργάτη.

Στο σημείο βρέθηκε και το Σωματείο Οικοδόμων, το οποίο στέκεται στο πλευρό του 23χρονου, πραγματοποιώντας συμβολική συγκέντρωση, με το μήνυμα «κανένας εργαζόμενος μόνος του».

Exit mobile version