ΕΟΤ: 75.000 ευρώ για 219 followers στο Instagram
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΤ: 75.000 ευρώ για 219 followers στο Instagram

SHARE THIS

Ο ΕΟΤ προκαλεί, μετά τη προσφορά 75.οοο για ενίσχυση των μέσων μαζικής δικτύωσης χωρίς κανένα αποτέλεσμα

Αντιδράσεις προκάλεσε το ποσό που προσέφερε ο ΕΟΤ στους καλλιτέχνες 50 cent και Κωνσταντίνο Αργυρό για την προώθηση του οργανισμού, δίχως όμως στην πραγματικότητα να επωφεληθεί ουσιαστικά ο ίδιος ο οργανισμός.

Συγκεκριμένα,  ο ΕΟΤ έδωσε 75.000 στην εταιρεία που διοργάνωσε τη συναυλία των Αργυρού-50 Cent στο ΟΑΚΑ. Μεταξύ των όρων της συμφωνίας, όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ήταν ο Κωνσνταντίνος Αργυρός μόλις τρεις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του live, να έκανε follow τη σελίδα του οργανισμού στο Instagram.

Δεδομένου ότι ο γνωστός τραγουδιστής έχει περίπου 1 εκ. followers στο λογαριασμό του, ο ΕΟΤ αποσκοπούσε με αυτό το ποσό να το αποσβέσει μέσω των social media για την ενδυνάμωση της εικόνας του Οργανισμού ως προς την προώθηση της χώρας. Δηλαδή ο οργανισμός θα ενίσχυε τα δικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά το Instagram, το οποίο και προσπαθεί να αξιοποιήσει ως ένα εργαλείο εξωστρέφειας για τη προβολή της χώρας μέσω του account visitgreecegr.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το news247, μετά από έρευνα που έκανε, στις 22/10, όταν και ξεκίνησε το promo με το πρώτο post του Αργυρού μαζί με τον 50 Cent και με mention το visit greece, η συγκεκριμένη μέρα “άνοιξε” με 654.183 followers. Στις 31 Οκτωβρίου όμως, δηλαδή, μια ημέρα μετά τη συναυλία, το account αριθμούσε μόλις 654.402. Πρακτικά, η αύξηση είναι ελάχιστη, περίπου δηλαδή 219 followers μέσα σε αυτές τις ημέρες, κάτι που δείχνει πως ο αντικειμενικός στόχος του ΕΟΚΤ, δεν επετεύχθη.

Σημειώνεται ότι η χορηγία αυτή εγκρίθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, σε μια εποχή ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας. Την ώρα μάλιστα που άλλες εκδηλώσεις δεν επιχορηγούνται με ανάλογο τρόπο.

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, για την αιτιολόγηση της χορηγίας:

«Το γεγονός ότι η διεξαγωγή επετειακής συναυλίας στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) για τα σαράντα χρόνια κατασκευής του, στις 29 Οκτωβρίου 2022, στην οποία θα συμμετάσχουν πλήθος καλλιτεχνών, με κύριο συντελεστή της συναυλίας τον διεθνούς φήμης αμερικανό καλλιτέχνη, ράπερ και ηθοποιό 50 Cent, αποτελεί μία σημαντική δράση προώθησης του συναυλιακού τουρισμού στη χώρα μας, καθώς αναμένεται να παρευρεθεί κοινό από γειτονικές της Ελλάδας χώρες, από άλλες χώρες της Μεσογείου (π.χ. Ισραήλ), αλλά και αγορές-στόχους της χώρας μας, όπως οι ΗΠΑ και τα Η.Α.Ε., ιδιαίτερα τους φθινοπωρινούς μήνες, δίδοντας την ευκαιρία επέκτασης της τουριστικής περιόδου, που αποτελεί διαχρονικό στόχο του Ε.Ο.Τ.»

 

Exit mobile version