«Έπεσε» και σήμερα η Τράπεζα Θεμάτων – Νέα ταλαιπωρία για μαθητές & καθηγητές
EUROKINISSI ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έπεσε» και σήμερα η Τράπεζα Θεμάτων – Νέα ταλαιπωρία για μαθητές & καθηγητές

SHARE THIS

Στον αέρα φαίνεται να βρίσκονται οι εξετάσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, εξαιτίας της κατάρρευσης της Τράπεζας Θεμάτων.

Για δεύτερη μέρα στη σειρά συνεχίζονται τα προβλήματα με την Τράπεζα Θεμάτων, με τους μαθητές και τους καθηγητές να υποβάλλονται σήμερα σε νέα ταλαιπωρία.

Εκπαιδευτικοί από νωρίς το πρωί της Τρίτης, επιχειρούν να μπουν στην Τράπεζα Θεμάτων για να κληρώσουν τα θέματα των σημερινών εξετάσεων και δεν έχουν καμιά δυνατότητα πρόσβασης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ορισμένες περιοχές  τα προβλήματα είναι χειρότερα σήμερα, καθώς καθηγητές δεν μπορούν να μπουν καν στην πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δίνουν εξετάσεις στα Λύκεια όλες οι τάξεις, αλλά και οι τάξεις της Γ’ Λυκείου που δεν κατάφεραν χθες να γράψουν λόγω των προβλημάτων.

Σημειώνεται ότι χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα είχε καταρρεύσει και άρχισε να υπολειτουργεί μετά τις 09:30 το πρωί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει πολύ η διαδικασία των εξετάσεων της πρώτης βάρδιας, αλλάζοντας συνολικά το πρόγραμμα.

Η ανακοίνωση των υπουργείων

Σε κυβερνοεπίθεση απέδωσαν χθες την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων με ανακοίνωσή τους τα Υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

“Με απλά λόγια, έγιναν μαζικές επισκέψεις από τρίτους προς την πλατφόρμα (μέχρι και 280.000 συνδέσεις ανά δευτερόλεπτο) οι οποίες έχουν ως σκοπό να την κάνουν μη λειτουργική. Αυτές οι κατανεμημένες επιθέσεις DDοS αποσκοπούν κακόβουλα να εμποδίσουν την ομαλή πρόσβαση των χρηστών στο σύστημα” αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Exit mobile version