Επικό άδειασμα στον Μητσοτάκη από Εκπρόσωπο Ιεράς Συνόδου για τα τεστ στην Εκκλησία (Video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικό άδειασμα στον Μητσοτάκη από Εκπρόσωπο Ιεράς Συνόδου για τα τεστ στην Εκκλησία (Video)

SHARE THIS

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ ξεκαθάρισε ότι πρώτα υπήρξε η απόφαση για προτροπή στους πιστούς να υποβάλλονται σε τεστ, και ύστερα η κυβέρνηση να αποτυπωθεί εγγράφως η απόφαση.

Έκθετος για δεύτερη ημέρα έχει καταστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τα υγειονομικά μέτρα στις Εκκλησίες.

Παρά τις διάφορες διαρροές με τις οποίες έσπευσε το Μαξίμου να καλύψει το πρωτοφανές άδειασμα της Εκκλησίας με την προτροπή για test σε πιστούς, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου σήμερα διέψευσε τα δημοσιεύματα περί συνεννόησης της Ιεράς Συνόδου με το γραφείο του πρωθυπουργού.

Όπως ξεκαθάρισε σήμερα μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Τιμόθεος πρώτα υπήρξε η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για προτροπή στους πιστούς να υποβάλλονται σε διαγνωστικούς ελέγχους και ύστερα η κυβέρνηση ζήτησε αυτή η απόφαση να αποτυπωθεί εγγράφως.

Δηλαδή δεν υπήρξε συνεννόηση κυβέρνησης-Εκκλησίας, αλλά επικοινωνία μετά την απόφαση της Εκκλησίας για να σταλεί Δελτίο Τύπου με την απόφαση!

«Εμείς αποφασίσαμε στις 3 Νοεμβρίου και στο δελτίο Τύπου υπάρχει αυτή η προσπάθεια της Ιεράς Συνόδου προς τους ιερείς και τους πιστούς να κάνουν τον εμβολιασμό και παράλληλα προχωρήσαμε και ένα βήμα παραπέρα παρότι η κυβέρνηση επέτρεψε στους χώρους λατρείας να εισέρχονται χωρίς τεστ, προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα. Και είπαμε να μπορούν να κάνουν τον διαγνωστικό έλεγχο γιατί επιβάλλεται για όλους μας. Αυτό, λοιπόν, όντως η κυβέρνηση το έμαθε και ζήτησε να το αποτυπώσουμε και εγγράφως. Πράγμα το οποίο, βέβαια, θα κάναμε έτσι κι αλλιώς» είπε χαρακτηριστικά.

Exit mobile version