Επιμένει η Κεραμέως ενώ τα σχολεία «βράζουν»: Καμία αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας τους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιμένει η Κεραμέως ενώ τα σχολεία «βράζουν»: Καμία αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας τους

SHARE THIS

Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι στα σχολεία της Κοζάνης νοσούν από κορονοϊό 300 μαθητές, η Ν. Κεραμέως τόνισε πως το ποσοστό των ημερήσιων κρουσμάτων έχει μειωθεί!

Κατηγορηματική ότι «δεν θα ανασταλεί η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων» ήταν σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών, ενώ τα σχολεία της χώρας «βράζουν».

Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι στα σχολεία της Κοζάνης νοσούν από κορονοϊό 300 μαθητές, η Ν. Κεραμέως τόνισε πως το ποσοστό των ημερήσιων κρουσμάτων που αφορούσε παιδιά έχει μειωθεί από το 29% στο 23% και αυτό έχει επιτευχθεί χάρις στην «εξαιρετική εφαρμογή των μέτρων από εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, στελέχη εκπαίδευσης, τοπική αυτοδιοίκηση».

Επίσης, παρά το γεγονός ότι οι μολύνσεις στις ηλικίες έως 17 «καλπάζουν», η Υπουργός Παιδείας, υπογράμμισε ότι τα αυξημένα τεστ αποτελούν «τον πιο αποτελεσματικό τρόπο» αντιμετώπισης και έγκαιρης πρόβλεψης του κορονοϊού. Για αυτόν τον λόγο «αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να επενδύσει στο αυξημένο testing. Γίνονται πολλά τεστ, όλα πληρωμένα από το κράτος», εξήγησε.

Την παρούσα περίοδο έξι τμήματα έχουν αναστείλει τη διά ζώσης λειτουργία τους από τα σχεδόν 80.000 σε όλη τη χώρα, κι αυτό γιατί πρέπει να νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών σε κάθε τάξη προκειμένου να ανασταλεί η λειτουργία τους. Δηλαδή, εάν σε μία τάξη φοιτούν 26 μαθητές, πρέπει να νοσήσουν το 50%+1, δηλαδή οι 14 μαθητές!

Την ίδια ώρα, όμως, τις πρώτες 10 ημέρες του Νοεμβρίου οπότε και έχει αρχίσει να αποτυπώνεται με ένταση η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα ο μέσος όρος των κρουσμάτων κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας έως 17 ετών είναι της τάξης των 1.507 μολύνσεων. Ο μέσος αυτός όρος έχει αυξηθεί, μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες καθώς μέχρι τις 7 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, τα κρούσματα στα παιδιά ήταν της τάξης των 1.372 μολύνσεων την ημέρα!

Exit mobile version