Επιστολή από 160 «επιφανείς Έλληνες» στον πρωθυπουργό ενάντια στον γάμο ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολή από 160 «επιφανείς Έλληνες» στον πρωθυπουργό ενάντια στον γάμο ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

SHARE THIS

Λίγο πριν το φετινό Pride, εκατοντάδες άνθρωποι που (αυτο)χαρακτηρίζονται ως «επιφανείς Έλληνες» τοποθετήθηκαν κατά μιας ισότιμης κοινωνίας...

Απέναντι από μία κοινωνία ισότιμη για όλους στέκονται με τη στάση τους εκατοντάδες «επιφανείς Έλληνες» που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους στον πρωθυπουργό για τον γάμο μεταξύ των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», 160 «επιφανείς Έλληνες», ακαδημαϊκοί, δικαστικοί, στρατιωτικοί, πρέσβεις, επιχειρηματίες, καθηγητές πανεπιστημίων και πολλοί άλλοι ετοιμάζονται να απευθύνουν διακήρυξη στον Πρωθυπουργό για να του εκφράσουν την αντίθεσή τους στον γάμο μεταξύ των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Δυο μήνες μετά την παρουσίαση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη της έκθεσης της Επιτροπής για την Εθνική Στρατηγική Ισότητος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ανοίγει η συζήτηση για τον πολιτικό γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, με 160 «επιφανείς Έλληνες» να απευθύνουν Διακήρυξη στον Πρωθυπουργό, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον γάμο μεταξύ των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία».

Όπως έγραφε η εφημερίδα  «Εστία» στα τέλη Ιουνίου, η έκθεση που συνέταξε η Επιτροπή υπό τον καθηγητή Αλέξανδρο Λίνο Σισιλιάνο επικεντρώνεται στο φλέγον αυτό ζήτημα, με την πρώτη αντίδραση να έρχεται από ανθρώπους των Γραμμάτων των Τεχνών και των Επιστημόνων. Εκατοντάδες επιφανείς Έλληνες, ακαδημαϊκοί, δικαστικοί, στρατιωτικοί, πρέσβεις, επιχειρηματίες, καθηγητές πανεπιστημίων και πολλοί άλλοι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ετοιμάζονται να απευθύνουν Διακήρυξη στον Πρωθυπουργό για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον γάμο των μελών ΛΟΑΤΚΙ+. Πρώτοι υπογράφοντες είναι οι πρώην Πρόεδροι της Ακαδημίας Αθηνών οι κ.κ. Κοντόπουλος Γεώργιος, Κουνάδης Αντώνιος, Ήμελλος Στέφανος και Βαλτινός Αθανάσιος.

Έκθεση του καθηγητή Σισιλιανού επί της ουσίας τάσσεται υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων. «Η χώρα μας ακολουθεί την Ευρώπη, ενώνοντας αρμονικά όλες τις δυνάμεις της, ενσωματώνοντας το διαφορετικό στο κοινό. Αναγνωρίζοντας ίσα δικαιώματα σε όλους, απαιτώντας όμως και από όλους σεβασμό και αλληλεγγύη», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός μετά την συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον καθηγητή και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας καθώς μόνο αφότου ξέσπασε κατακραυγή, η χώρα μας υπέγραψε την κοινή δήλωση κρατών – μελών κατά της Ουγγαρίας για τον σκοταδιστικό της νόμο που χτυπά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και την ελευθερία της έκφρασης, με το πρόσχημα της προστασίας των παιδιών.

Exit mobile version