Επιτελικό success story: Καλύπτουν θέσεις υγειονομικών σε αναστολή με εργολαβικούς εργαζομένους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτελικό success story: Καλύπτουν θέσεις υγειονομικών σε αναστολή με εργολαβικούς εργαζομένους

SHARE THIS

«Δε νομίζω όμως ότι η μεταφορά βαρέως πασχόντων θα πρέπει να αφήνεται στην τύχη», τονίζει με νόημα η κα Χριστίνα Κυδωνά.

Η παθολόγος-εντατικολόγος Χριστίνα Κυδώνα, υπέυθυνη κλινικής covid στο Ιπποκράτειο, με ανάρτησή της στο Facebook καταγγέλει ένα ακόμη success story της κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, τονίζει ότι η κυβέρνηση αφού έβγαλε σε αναστολή υγειονομικούς, τώρα καλύπτει τις θέσεις του με εργολαβικούς εργαζομένους, χωρίς καμία προϋπηρεσία, χωρίς κανένα προσόν.

Μέσα σε άλλα καταγγέλει και την κατάρρευση του ΕΣΥ, αναφέροντας μάλιστα έναν διασωληνωμένο συμπολίτη μας εκτός ΜΕΘ, που περίμενε 8 ημέρες για κενή κλίνη.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει: «Στη Σαββατιάτικη βάρδια των 3-11.00μ.μ. στις πτέρυγες covid δύο ολόφρεσκοι τραυματιοφορείς έπρεπε να μεταφέρουν έναν διασωληνωμένο, που ήταν στο θάλαμο επί 8 (οκτώ) ημέρες, κάτω στην είσοδο για να τον παραλάβει το ΕΚΑΒ και να τον μεταφέρει σε άλλο νοσοκομείο που είχε βρεθεί κλίνη ΜΕΘ».

Τέλος, υπογραμμίζει με νόημα πως οι θέσεις αυτές χρειάζονται προσόντα και γνώστες του αντικειμένου, αφού όπως τονίζει «Δε νομίζω όμως ότι η μεταφορά βαρέως πασχόντων θα πρέπει να αφήνεται στην τύχη».

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Κάλυψη των θέσεων των υγειονομικών που είναι σε αναστολή με εργολαβικούς εργαζομένους». Άλλο ένα success story της κυβέρνησης.

Οι θέσεις των τραυματιοφορέων που έφυγαν, καλύφθηκαν μετά από καιρό από ανθρώπους που τους προσέλαβε μια εταιρία που έκανε πρόσκληση ενδιαφέροντος. Με ποια προσόντα? κανένα. Με ποια προαπαιτούμενα? Ουδέν. Με ποια προϋπηρεσία? καμία. Δηλαδή μπορούσε κάλλιστα ένας πρώην βοσκός, αγρότης, influencer, οικονομολόγος, κομμωτής, ιδιωτικός υπάλληλος, (το ίδιο και στο θηλυκό γένος), οποιοσδήποτε άνεργος που ήθελε να δουλέψει για ένα τρίμηνο σε νοσοκομείο με 580 ευρώ, φουλ οκτάωρο, να βάλει τα χαρτιά του και να τον πάρουν άμεσα. Έτσι κι έγινε. Αυτοί, οι νέοι τραυματιοφορείς, «εκπαιδεύονται» με 3-4 ώρες μάθημα για το πώς να ντύνονται και να ξεντύνονται από τις στολές covid, πώς να πετάνε τα μολυσματικά απόβλητα και να διαχειρίζονται τα αιχμηρά αντικείμενα και μπαίνουν κατευθείαν σε βάρδια με έναν «παλιό» που θα τους μυήσει στα μυστικά της δουλειάς.

Κάπου ανάμεσα σε όλους αυτούς σε μια απογευματινή βάρδια μπορεί να υπάρχει κι ένας πραγματικά «παλιός»

Ο «παλιός» τυγχάνει κι αυτός συμβασιούχος του ΟΑΕΔ που δουλεύει πάνω από μια πενταετία, είναι κι αυτός προσωρινός και βρίσκεται στην προνομιούχο θέση να παίρνει 780 ευρώ το μήνα για την ίδια δουλειά με τον ίδιο φόρτο εργασίας. Κάπου ανάμεσα σε όλους αυτούς σε μια απογευματινή βάρδια μπορεί να υπάρχει κι ένας πραγματικά «παλιός» που είναι κανονικός δημόσιος υπάλληλος, γνωρίζει το νοσοκομείο σαν το σπίτι του και καθαρίζει για την ίδια δουλειά ένα χιλιάρικο, όμως επειδή είναι πολύ παλιός και άρα κάπως μεσήλιξ, δε μπαίνει συνήθως στα covid.

Έτσι, στη Σαββατιάτικη βάρδια των 3-11.00μ.μ. στις πτέρυγες covid δύο ολόφρεσκοι τραυματιοφορείς έπρεπε να μεταφέρουν έναν διασωληνωμένο, που ήταν στο θάλαμο επί 8 (οκτώ) ημέρες, κάτω στην είσοδο για να τον παραλάβει το ΕΚΑΒ και να τον μεταφέρει σε άλλο νοσοκομείο που είχε βρεθεί κλίνη ΜΕΘ. Έπρεπε επίσης να μεταφέρουν εσπευσμένα 4 (τέσσερις) ασθενείς για επείγουσα διασωλήνωση στα χειρουργεία, ο ένας εκ των οποίων υπέστη ανακοπή, οπότε και παρακολούθησαν τι σημαίνει ΚΑΡΠΑ.

Και να μας βοηθήσουν να μετακομίσουμε άρον άρον μέσα σε ελάχιστα λεπτά έναν ασθενή που χρειαζόταν άμεσα διπλή παροχή οξυγόνου, αλλά δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα στον θάλαμο του, γιατί υπήρχαν 6 ασθενείς με 4 παροχές κι οι αριθμοί δεν μας έβγαιναν, οπότε – σχεδόν τον διακτινίσαμε σε άλλο θάλαμο. Είχαν επιπλέον να κάνουν κι άλλες μεταφορές, που δεν εμπίπτουν στον όρο «επικίνδυνη αποστολή» κι έτσι να βγάλουν το μεροκάματο του ιλιγγιώδους ποσού των 25 ευρώ και να γυρίσουν μεσάνυχτα Σαββάτου σπίτι τους.

Κι όλα αυτά χωρίς να έχουν καμία σχέση με τον υγειονομικό χώρο. Το λες και μεροκάματο του τρόμου… το γεγονός ότι αποδείχθηκαν τζιμάνια παιδιά και πολύ φιλότιμα έγκειται απλώς στην καλή μας τύχη, τη δική μας των «κανονικών» εργαζομένων, αλλά κυρίως των ασθενών. Δε νομίζω όμως ότι η μεταφορά βαρέως πασχόντων θα πρέπει να αφήνεται στην τύχη.

Exit mobile version