Επιτέλους αποκαθήλωσαν την πινακίδα της Χ.Α από τα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτέλους αποκαθήλωσαν την πινακίδα της Χ.Α από τα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη!

SHARE THIS

Μετά από τις δεκάδες φασιστικές επιθέσεις στην πόλη, η όψη και μόνο της πινακίδας προκαλούσε δικαιολογημένη οργή στους δημοκρατικούς πολίτες.

Παραπάνω από έναν χρόνο, από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και μετά από σωρεία καταγγελιών, αποκαθήλωσε η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης την πινακίδα που εξακολουθούσε να είναι αναρτημένη στα γραφεία της φασιστικής οργάνωσης, στην περιοχή των Δικαστηρίων.

Μετά τις ακροδεξιές επιθέσεις στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, αλλά και την δραστηριότητα νεοφασιστικών ομάδων σε σχολεία και τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, η όψη και μόνο της πινακίδας προκαλούσε δικαιολογημένη οργή στους δημοκρατικούς πολίτες.

Έπειτα από αίτημά προς το δημοτικό συμβούλιο της παράταξης «Η Πόλη Ανάποδα», το σώμα συμφώνησε ότι πέραν του ότι πρόκειται για πράξη που παραβιάζει τον νόμο περί υπαίθριας διαφήμισης, είναι αδιανόητο να εξακολουθεί να υπάρχει η πινακίδα με το όνομα της ναζιστικής οργάνωσης σε τόσο κεντρικό σημείο, στη δυτική είσοδο της πόλης.

Από την άλλη όμως, τα πρώην γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Θεσσαλονίκη συνεχίζουν να λειτουργούν ως ορμητήριο φασιστοειδών που έχει πλέον μετονομαστεί σε… «πολιτιστικό στέκι Σάρισα».

Παρότι η αποκαθήλωση της πινακίδας, είναι ένα θετικό βήμα προς την ελευθερία από φασίζουσες αντιλήψεις, δεν πρέπει να είναι το τελευταίο. Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να εκδιώξουμε από την κοινωνία ολοκληρωτικά, φασιστικές ιδέες, ομάδες, ανθρώπους.

Exit mobile version