ΚΕΕΡΦΑ: Μαχαίρωσαν μετανάστη εργάτη εν ώρα εργασίας – Ζητά τα εργασιακά του δικαιώματα
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΕΡΦΑ: Μαχαίρωσαν μετανάστη εργάτη εν ώρα εργασίας – Ζητά τα εργασιακά του δικαιώματα

SHARE THIS

Αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας όπου ένας μετανάστης δέχεται επίθεση εν ώρα εργασίας.

Ενδεικτική της απόλυτης επισφάλειας, στην οποία βρίσκονται εκτεθειμένοι οι μετανάστες εργάτες, είναι μια ακόμη καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ για επίθεση που δέχτηκε μετανάστης εργάτης, εν ώρα εργασίας. Η καταγγελία αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν ακόμη και τους τραυματισμένους εργαζόμενους πολλοί εργοδότες.

Ειδικότερα, όπως, καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ η ζωή του Μοχάμεντ απειλήθηκε όταν άγνωστος άντρας πήγε να τον ληστέψει.

Ο δράστης έβαλε ένα κουζινομάχαιρο στο λαιμό του Μοχάμεντ και του ζήτησε τις εισπράξεις του βενζινάδικου. Εκείνος αντιστάθηκε με αποτέλεσμα ο άντρας να του καταφέρει πολλαπλές μαχαιριές.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και η στάση του εργοδότη που ζήτησε από τον Μοχάμεντ να μην προχωρήσει σε καταγγελίες στην Αστυνομία σε βάρος του δράστη.

Σύμφωνα, με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, ο εργοδότης αρνείται να δηλώσει το περιστατικό ως εργατικό ατύχημα, ενώ τον ασφάλιζε μόνο για τέσσερις ώρες αντί δώδεκα που εργαζόταν.

Για άλλη μια φορά τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων απειλούνται και δη των μεταναστών που βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση.

Κακές αμοιβές ή ακόμα και απλήρωτη εργασία και ένσημα που δεν ανταποκρίνονται στον πραγματικές ώρες δουλειάς. Ο Φιάζ Μοχάμεντ είναι ακόμα ένας εργαζόμενος που καθημερινά παλεύει για το μεροκάματο παλεύοντας με πολύ δύσκολες, ακόμα και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.

Ευτυχώς, το ΕΚΑΒ έφτασε γρήγορα μεταφέροντας τον εργαζόμενο στο ΚΑΤ, όπου του έκαναν αρκετά ράμματα για να κλείσουν οι πληγές από τις μαχαιριές τόσο στην κομμένη στο εσωτερικό παλάμη όσο και στο πόδι. Στη συνέχεια η αστυνομία συνέλαβε το δράστη.

Προσοχή σκληρές εικόνες:

Exit mobile version