Επίθεση με βαριοπούλες από τον «Ρουβίκωνα» στα Lidl που συνελήφθη η ηλικιωμένη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση με βαριοπούλες από τον «Ρουβίκωνα» στα Lidl που συνελήφθη η ηλικιωμένη

SHARE THIS

Μετά την κοινωνική κατακραυγή που ανάγκασε την εταιρία σε αναδίπλωση, η οργή δεν έχει κοπάσει.

Επίθεση με βαριοπούλες πραγματοποίησε στο σούπερ μάρκετ του Lidl στο Ίλιον η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» τα ξημερώματα της Παρασκευής, έπειτα από την σύλληψης μίας ηλικιωμένης γυναίκας που εξαιτίας των δυσβάσταχτων οικονομικών προβλημάτων της, έκλεψε κάποια τρόφιμα από το κατάστημα.

Μετά την κοινωνική κατακραυγή που ανάγκασε την εταιρία σε αναδίπλωση, η οργή φαίνεται να μην έχει κοπάσει.

Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές στην τζαμαρία του καταστήματος ενώ από την αναρχική συλλογικότητα αναρτήθηκε κείμενο που συνοδεύεται από βίντεο.

«Η γυναίκα που πήρε τα τρόφιμα έκανε αυτό που από ότι φαίνεται σύντομα θα χρειαστεί να κάνουν πολλοί της τάξης μας που παρά τους κόπους και την δουλειά μιας ζωής, βρίσκονται, στην δύση της ζωής τους σε αδυναμία να επιβιώσουν.

Δεν έχει κανένα νόημα να περιμένεις ανθρώπινό πρόσωπο από το κράτος. Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Ακόμη λιγότερο νόημα έχει να ζητάς από μια πολυεθνική εταιρία να δείξει συμπόνια, η συμπόνια δεν γεννάει χρήμα..

Αυτό που λέμε είναι πως πρέπει να ξεφορτωθούμε ένα σύστημα που κάνει τους ανθρώπους κλέφτες στα γεράματα για ένα κομμάτι ψωμί. Ακούγεται τετριμμένο αλλά δυστυχώς δεν είναι. Ακόμα και σε μια Δυτική χώρα το 2022, ο αγώνας παραμένει πρώτα από όλα για μια κοινωνία που κανείς δεν θα χρειάζεται να κλέψει για να φάει» αναφέρει μεταξύ άλλων ο «Ρουβίκωνας».

Exit mobile version