Έρευνα: Αρνητική η πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων με την αστυνομοκρατία στο ΑΠΘ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα: Αρνητική η πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων με την αστυνομοκρατία στο ΑΠΘ

SHARE THIS

Αρνητική στάση απέναντι στην αστυνομοκρατία δείχνουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για θέματα της επικαιρότητας από την εταιρεία To The Point

Ο Χρυσοχοΐδης νομίζει, ότι περνάνε αστυνομικοί και τους “χειροκροτεί ο κόσμος”, ωστόσο σύμφωνα με έρευνα από το Voria.gr στην Θεσσαλονίκη υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια με την αστυνομοκρατία και τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας στο ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, μεγάλο μέρος του δείγματος (894 άτομα) είναι αντίθετο με την εκκένωση της πρυτανείας του ΑΠΘ ή με τον τρόπο που έγινε αυτή.

Παράλληλα, ενδιαφέρον είναι το γεγονός, ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας δείχνει δημοκρατικά αντανακλαστικά και τάσσεται υπέρ των κινητοποιήσεων ακόμα και μέσα στην πανδημία, απορρίπτοντας το συντηρητικό κυβερνητικό αφήγημα.

Παράλληλα, γίνεται σαφές σε όλους, πως το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί αυξημένα περιστατικά αστυνομικής βίας, καταρρίπτοντας τους μύθους που διακινεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ότι ο κόσμος είναι ικανοποιημένος με την αστυνόμευση.

 

Τέλος, έχει επίσης μεγάλη αξία η αρνητική στάση της κοινωνικής πλειοψηφίας απέναντι στην πανεπιστημιακή αστυνομία, με το 53,2% των Θεσσαλονικιών να τίθεται κατά αυτής της επιλογής.

Exit mobile version