Έρευνα ΠΟΕΔΗΝ: Έως και δύο χρόνια αναμονή για χειρουργεία στη Βόρεια Ελλάδα
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα ΠΟΕΔΗΝ: Έως και δύο χρόνια αναμονή για χειρουργεία στη Βόρεια Ελλάδα

SHARE THIS

Σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στις υγειονομικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας διαπιστώνει έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει μεγάλη αναμονή στα επείγοντα των εφημερευόντων νοσοκομείων και αναμονή μέχρι δύο χρόνια για χειρουργεία καθώς το 40% των χειρουργικών αιθουσών δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και ανεπάρκεια κλινών ΜΕΘ Παίδων (μόνο 8 στο Ιπποκράτειο), με συνέπεια να γίνονται διακομιδές στην Αττική, στηρίζοντας τις καταγγελίες της στα στοιχεία έρευνας για την κατάσταση των υγειονομικών μονάδων στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι Υγειονομικές Μονάδες της Βορείου Ελλάδος αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που αν δεν υπάρξει συνολική κυβερνητική παρέμβαση για την επίλυσή τους ο χειμώνας αναμένεται δύσκολος για τους ασθενείς, με δεδομένη την αύξηση των νοσηλειών λόγω της έξαρσης των ιώσεων και την εργασιακή εξάντληση του προσωπικού, σημειώνουν από την Ομοσπονδία.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει επίσης φαινόμενα βίας σε βάρος εργαζομένων λόγω ανεπαρκούς φύλαξης των νοσοκομείων, καθώς και ότι το 30% των εργαζομένων είναι συμβασιούχοι παρότι καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες.

Ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, με τα νέα δεδομένα με την αναβολή της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη να αλλάζουν πιθανότητα τον προγραμματισμό, η ΠΟΕΔΗΝ ετοιμάζει απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή με συγκέντρωση στο Ιπποκράτειο (8:30 πμ) και προς το ΥΜΑ-Θ Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Exit mobile version