Εργατική τραγωδία: Ένας νεκρός και δύο εγκλωβισμένοι από κατάρρευση στα μεταλλεία βωξίτη στη Φωκίδα
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατική τραγωδία: Ένας νεκρός και δύο εγκλωβισμένοι από κατάρρευση στα μεταλλεία βωξίτη στη Φωκίδα

SHARE THIS

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας ένας εργάτης έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο εγκλωβίστηκαν όταν κατέρρευσε μέρος της στοάς.

Τραγωδία στα μεταλλεία βωξίτη στη Φωκίδα όπου ένας εργάτης έχασε τη ζωή του κι ακόμη δύο είναι εγκλωβισμένοι μετά την κατάρρευση στοάς.

Όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας «έχει καταρρεύσει στοά και είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχει ένας νεκρός εργαζόμενος και δυο ακόμα εγκλωβισμένοι», υπογραμμίζοντας ακόμη ότι κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρίσκεται εκεί και καταβάλει προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό τους.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως κατά την διάρκεια εργασιών εντός στοάς εξόρυξης βωξίτη και ενώ στον χώρο εισήλθε ένας εργάτης με όχημα, σημειώθηκε εκείνη την στιγμή κατολίσθηση και ογκώδεις βράχοι καταπλάκωσαν το όχημα εγκλωβίζοντας τον άτυχο εργάτη μέσα σε αυτό.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλεί «κάθε εμπλεκόμενο φορέα να κινητοποιηθεί για τη σωτηρία των συναδέλφων. Καλούμε το σωματείο εργαζομένων της Imerys να κηρύξει στάση εργασίας. Κανένας εργάτης να μπει για δουλειά!».

Exit mobile version