Εργατικό ατύχημα στην Ηλιούπολη: Εργαζόμενη σε απορριμματοφόρο χτύπησε το κεφάλι της
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικό ατύχημα στην Ηλιούπολη: Εργαζόμενη σε απορριμματοφόρο χτύπησε το κεφάλι της

SHARE THIS

Οι εργαζόμενοι του Δήμου έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για τις ελλείψεις προσωπικού, τη λανθασμένη κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας.

Αυξάνονται ανησυχητικά το τελευταίο διάστημα τα εργατικά ατυχήματα στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων, αναδεικνύοντας τις άσχημες συνθήκες εργασίας στον κλάδο.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης (1/6), όταν εργαζόμενη σε απορριμματοφόρο του Δήμου Ηλιούπολης έπεσε από το σκαλοπάτι του οχήματος που βρισκόταν εν κινήσει με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι της στο οδόστρωμα. Η γυναίκα, σύμφωνα με το 902.gr, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.

Το εργατικό ατύχημα καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στον Δήμο Ηλιούπολης, σημειώνοντας ότι «και αυτό το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες καθημερινά εργατικά ατυχήματα που έχουμε στον κλάδο -όπως και στον δήμο μας- αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Τα εργατικά “ατυχήματα” δεν οφείλονται σε κάποια “κατάρα” ή την “κακιά την ώρα”. Συμβαίνουν γιατί κυβερνήσεις, διοικήσεις δήμων και γενικότερα η εργοδοσία αντιλαμβάνονται την ασφάλεια των εργαζομένων ως κόστος που πρέπει να μειώσουν. Όλοι οι χώροι δουλειάς είναι μια “κοιλάδα των Τεμπών”».

Το Σωματείο επισημαίνει ότι επανειλημμένα έχει διαμαρτυρηθεί στη δημοτική αρχή για τις ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, τη μη σωστή κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας με συνεχή 6ήμερα κυρίως στην Υπηρεσία Καθαριότητας, τη μη χορήγηση όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας, για τα προβληματικά παλιά και ασυντήρητα οχήματα, τη μη συνεχή εκπαίδευση, τη μη πραγματοποίηση εδώ και χρόνια των ιατρικών εξετάσεων που προβλέπονται κ.ά.

 

Exit mobile version