Εργατικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Καταγγελία ότι η ίδια μηχανή είχε εκτροχιαστεί τον Αύγουστο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Καταγγελία ότι η ίδια μηχανή είχε εκτροχιαστεί τον Αύγουστο

SHARE THIS

Το συγκεκριμένο μηχάνημα εργολαβικής εταιρείας είχε παρουσιάσει πρόβλημα και στις 22 Αυγούστου - Καταγγελία ότι έχουν γίνει κι άλλα συμβάντα για τα οποία πλέον ανοίγουν στόματα.

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχωρούν μετά το τραγικό εργατικό δυστύχημα στις γραμμές του ΗΣΑΠ,  εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ αποκαλύπτοντας πως η ίδια μηχανή είχα παρουσιάσει πρόβλημα τον περασμένο Αύγουστο.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος εργαζομένων στο Μετρό και μέλος του Δ.Σ. της ΣΤΑΣΥ, Σπύρος Ρεθύβης, αναφορικά με την λειαντική μηχανή η οποία ενεπλάκη στο δυστύχημα στον ΗΣΑΠ που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας εργαζόμενος και να τραυματιστούν άλλοι δύο, πρόκειται για τη δεύτερη φορά που εκτροχιάζεται μέσα σε λίγους μήνες.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό Open σημείωσε ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα εργολαβικής εταιρείας που εκτελεί εργασίες λείανσης των γραμμών είχε παρουσιάσει πρόβλημα και στις 22 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει είχε εκτροχιαστεί στο σταθμό Βικτώρια και κινητοποιήθηκε γερανός προκειμένου να μεταφερθεί από το σημείο. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι που αποκάλυψαν το συμβάν ανέφεραν ότι και τότε είχε εντοπιστεί πρόβλημα στα φρένα.

«Στις 22 Αυγούστου 2021 η ίδια μηχανή είχε παρουσιάσει εκτροχιασμό στον σταθμό Βικτώρια με πρόβλημα στα φρένα όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, το οποίο απέκρυψε η διοίκηση. Έχουμε στα χέρια μας φωτογραφικό υλικό, που διαψεύδουν τον κ. Χαιρέτα ο οποίος ισχυρίστηκε ότι λέμε ψέματα», είπε ο κ. Ρεθύβης σημειώνοντας πως τότε δεν υπήρξε ευτυχώς κάποιος τραυματισμός εργαζόμενου. Μάλιστα σε ανάρτησή του χθες στο facebook δημοσίευσε και σχετικό φωτογραφικό υλικό από το συμβάν.

«Η διοίκηση τρομοκρατεί τους εργαζόμενους για να μην ανοίγουν στόματα. Φοβούνται τα στελέχη να μην χάσουν τις θέσεις τους και δεν ενημερώνουν τους εργαζόμενους για τέτοια επικίνδυνα συμβάντα γιατί κάποιοι φοβούνται ότι αν μαθευτούν θα πέσουν κεφάλια». «Προχθές που έγινε το θανατηφόρο δυστύχημα άνοιξαν στόματα», σημείωσε ο κ. Ρεβύθης στρέφοντας τα βέλη του κατά της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ.

Μάλιστα εξέφρασε την απορία για το ότι η ίδια η ΣΤΑΣΥ διεξάγει την έρευνα για το δυστύχημα της περασμένης Τρίτης και ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα. «Βάλανε το ελεγκτικό όργανο της ίδιας της ΣΤΑΣΥ να ελέγξει το θανατηφόρο συμβάν. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ο ελεγχόμενος αναλαμβάνει την πραγματογνωμοσύνη. Θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας. Απορούμε που δεν έχει παρέμβει ακόμα », σημείωσε ο κ. Ρεβύθης.

Για το ότι το σωματείο των εργαζομένων ενέκρινε τη δαπάνη για να γίνει λείανση της γραμμής, σημείωσε ότι «ήταν υποχρέωσή μας καθώς είχε να γίνει λείανση από το 2008. Έπρεπε να γίνει για να συνεχίσουν οι επιβάτες να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το μετρό και να πηγαίνουν στις δουλειές τους και στα σπίτια τους. Ο κ. Χαιρέτας (σ.σ. Διευθύνων Σύμβουλος ΣΤΑΣΥ) είχε την υποχρέωση να ελέγξει, ως εκτελεστική διοίκηση να ελέγξει ότι οι εργολαβικές μηχανές λειτουργούν σωστά.

Τέλος, αποκάλυψε ότι έχουν γίνει και άλλα συμβάντα για τα οποία πλέον ανοίγουν τα στόματα. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε καταγγελία που θέλει παρόμοιο όχημα λείανσης γραμμών να αρπάζει φωτιά σε γραμμή του μετρό.

Exit mobile version