Εργαζόμενοι της «Εγνατία Οδός ΑΕ»: Φιάσκο του ΤΑΙΠΕΔ ενάντια στο δημόσιο συμφέρον
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαζόμενοι της «Εγνατία Οδός ΑΕ»: Φιάσκο του ΤΑΙΠΕΔ ενάντια στο δημόσιο συμφέρον

SHARE THIS

Ο σύλλογος εργαζομένων έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για την νέα ημέρα υποβολής των δεσμευτικών προσφορών την Πέμπτη 01/04/2021, αντιτασσόμενος στην ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Ελλάδας.

Ο σύλλογος εργαζομένων της «Εγνατία Οδός ΑΕ» βάλλει κατά της κυβέρνησης η οποία, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, επιλέγει να προχωρήσει για δεύτερη φορά σε διαγωνισμό για την εκποίηση – παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού.

Μέσα από σχετικό Δελτίο Τύπου ο σύλλογος εκφράζει την ανησυχία και τον προβληματισμό του για το κατά πόσο η επιλογή της συγκεκριμένης περιόδου για την υποβολή προσφορών είναι η κατάλληλη για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, υπογραμμίζοντας ότι οι οικονομικές προσφορές που θα διαμορφωθούν θα βασίζονται σε μελλοντικά έσοδα των διοδίων κι όχι στη σημερινή κατάσταση, εν μέσω πανδημίας, με τα έσοδα να έχουν πέσει κάτω από το 50% και τις προοπτικές επανόδου να είναι αβέβαιες.

Ο σύλλογος τονίζει ακόμα ότι η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, ενός «ολοκληρωμένου κατασκευαστικά οδικού άξονα τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας», όπως σημειώνεται στο Δελτίο Τύπου, είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και καλεί την πολιτική ηγεσία και τους αρμόδιους φορείς σε Ελλάδα και ΕΕ να λάβουν υπόψη τη σχετική τεχνικοικονομική μελέτη που έχει εκπονηθεί και η οποία αποτυπώνει τις πολυσύνθετες παραμέτρους της υπόθεσης παραχώρησης. Οι βασικές παράμετροι της μελέτης θα παρουσιαστούν σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30/03/2021 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Η παρακολούθησητης συνέντευξης Τύπου  μπορεί να γίνει μέσα από την σελίδα του συλλόγου στο Facebook: http://facebook.com/syllogosseteo/live/

Επίσης, ο σύλλογος εργαζομένων έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για την νέα ημέρα υποβολής των δεσμευτικών προσφορών την Πέμπτη 01/04/2021, προκειμένου να συνεχίσει να αντιστέκεται στην ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Ελλάδας.

Exit mobile version