Ερωτηματικά για την κωλυσιεργία των Αρχών στις καταγγελίες της 24χρονης Γεωργίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερωτηματικά για την κωλυσιεργία των Αρχών στις καταγγελίες της 24χρονης Γεωργίας

SHARE THIS

Ερωτήματα για την καθυστέρηση της διαδικασίας: Συνέβη εξαιτίας του υδροκέφαλου γραφειοκρατικού συστήματος ή για άλλους λόγους;

Πολλά κι εύλογα είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από την καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας για την στάση της ΕΛΑΣ αναφορικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν αφότου πήγε στο ΑΤ Λευκού Πύργου.

Κι αυτό γιατί διαπιστώνεται μεγάλη κωλυσιεργία των Αρχών η οποία διαφαίνεται από την καθυστέρηση της ιατροδικαστικής έρευνας, της ανακριτικής διαδικασίας αλλά και καθυστέρηση των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων της καταγγέλλουσας.

Όσα δήλωσε η ίδια στην συνέντευξή της αποδεικνύουν ότι τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στη χώρα μας πρέπει να βιώσουν έναν ακόμα Γολγοθά μέχρι να αποδείξουν όσα υπέστησαν.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη συνέντευξή της, ενώ την καταγγελία για τον ομαδικό βιασμό την έκανε την Πρωτοχρονιά, η ιατροδικαστική εξέταση έγινε μετά από τρεις μέρες, γεγονός που σημαίνει οτι για το διάστημα αυτό δεν μπορούσε να κάνει μπάνιο, και να βγάλει την μυρωδιά των βιαστών από το κορμί της, προκειμένου να μην χαθούν στοιχεία που θα επιβεβαίωναν τις καταγγελίες της.

Παρόλο που και η καταγγελία της 24χρονης κοπέλας έγινε την Πρωτοχρονιά, μόνο αφότου ξέσπασε σάλος στα social media και υπήρξαν καταγγελίες που έδειχναν κύκλωμα μαστροπείας, κι έπειτα από κοντά 2 εβδομάδες, την κάλεσε  ανακριτής για κατάθεση!

Ακόμη ένα καίριο ερώτημα είναι οι τοξικολογικές εξετάσεις. Σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς που συνδράμει στην έρευνα για την ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας, αναρωτήθηκε γιατί δεν έχουν βγει ακόμη τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και γιατί το υλικό που ελήφθη για τον τοξικολογικό έλεγχο δεν περιλάμβανε και αίμα, αλλά μόνο ούρα.

«Απαράδεκτο να μην έχουν βγει οι τοξικολογικές μετά από 20 μέρες» είπε και διέψευσε τις πληροφορίες περί αποστολής τους σε εργαστήριο της Ελβετίας. «Είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να στείλει εξετάσεις στην Ελβετία;» διερωτήθηκε.

Ένα ακόμη ερώτημα είναι γιατί οι Αρχές δεν προστάτευσαν την 24χρονη κοπέλα από την επίθεση που όπως η ίδια καταγγέλλει, δέχθηκε από τον δικηγόρο του 27χρονου φερόμενου βιαστή της, στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου. Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρο Θεόφιλος Αλεξόπουλος μετά την συνέντευξη της κοπέλας, διεγράφη από κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Τα ερωτήματα αυτά για την καθυστέρηση της διαδικασίας που επέκτεινε την ταλαιπωρία μίας κακοποιημένης γυναίκας πρέπει να διερευνηθούν και να απαντηθεί εάν η κωλυσιεργία αυτή οφείλεται στο υδροκέφαλο γραφειοκρατικό σύστημα ή σε άλλους παράγοντες…

Exit mobile version